صنایع تبدیلی در کهگیلویه و بویراحمد مغفول است
مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد از مغفول ماندن صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان ابراز نگرانی کرد و گفت: بخش زیادی از تولیدات توسط دلالان تعیین تکلیف میشود. |
علیبخش شجاعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد در بخش کشاورزی و تولید برخی محصولات باغی از جمله سیب، انگور و … ظرفیتهای مناسبی دارد که به دلیل مغفول ماندن صنایع تبدیلی و تکمیلی سهم این بخش در اقتصاد به شدت کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه در زمینه صنایع تکمیلی و تبدیلی محصولات از جمله سیب و لیمو مشکل داریم، عنوان کرد: البته مجوزهای در این راستا صادر شده که امیدوارم منتج به نتیجه شود، زیرا در این صورت شاهد توسعه بخش کشاورزی خواهیم بود.
مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه 130 هزار تن سیب داریم که سال گذشته کارخانه شهد ناب مشکل را تا حدی رفع کرد و امسال هم با مشکل مواجه هستیم، ادامه داد: صنایع مرتبط با لیمو را در استان را نداریم تنها یک کارخانه مربوط به لیمو خشک در گچساران بود که آن هم تعطیل شده است.
وی تصریح کرد: طبق آمار اعلامی از سوی سازمان جهاد کشاورزی سطح زیر کشت انگور در استان کهگیلویه و بویراحمد 5 هزار و 400 هکتار بوده که سالانه نزدیک به 50 هزار تن انگور از تاکستانهای این استان برداشت میشود. در سفر رئیسجمهور وقت سه طرح پیشنهاد شد که شامل پوره سیب و گوجه، بستهبندی و تولید سبد (از طرحهای اولویتدار) بوده است.
شجاعی با بیان اینکه خرید سیب استان برای میوه شب عید کار بسیار خوبی بود و میوه شب عید کیفیت بسیار خوبی داشت و از انتقال سیب استان به فارس جلوگیری شد، ادامه داد: دلالان باقیمت بسیار کم در سالهای قبل سیب درختی را از کشاورزان خریداری میکردند، اما در این سه سال سیب استان با ورود تعاون روستایی قیمت به نفع کشاورز تعیین شد.
وی اولویت کهگیلویه و بویراحمد در کشت قراردادی را سیب درختی عنوان کرد و افزود: سطح باغات سیب این استان 6 هزار و 550 هکتار بوده که سالانه 130 هزار تن تولید داریم.
انتهای پیام/
© | خبرگزاری تسنیم |