Get News Fast

 

آیا خیساندن برنج باعث پیشگیری از ابتلا به دیابت می‌شود؟

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به اینکه به اعتقاد برخی‌ها خیساندن برنج به مدت طولانی باعث پیشگیری از ابتلا به دیابت می‌شود، گفت: شواهد علمی قانع‌کننده‌ای برای این موضوع وجود ندارد.

رامین نسیمی دوست در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: نان و برنج در گروه نان و غلات و حاوی کربوهیدرات هستند و مدیریت مصرف کربوهیدرات به علت تاثیر آن بر میزان قند خون پس از غذا خوردن، ضرورت دارد.

وی با اشاره به باورهای نادرست در مورد مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی خاطرنشان کرد: در بزرگسالان مبتلا به دیابت توصیه می شود 50 تا 60 درصد از کل کالری دریافتی 130 گرم در روز از گروه نان و غلات تامین شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: هر واحد از گروه نان و غلات دارای 15 گرم کربوهیدرات است که در محدوده مجاز، نان و برنج می تواند در افراد دیابتی مصرف شود.

نسیمی دوست ادامه داد: بهتر است به جای کربوهیدرات های ساده نظیر قند و شکر از کربوهیدرات های پیچیده استفاده شود که در درمان دیابت با انسولین، تامین 40 درصد تا 55 درصد کل کالری دریافتی از کربوهیدرات و تنظیم میزان انسولین با شمارش دقیق کربوهیدرات منجر به کنترل بهتر قند خون می شود.

وی همچنین باور نادرست مصرف قند طبیعی مانند عسل، شیره، خرما و … در بیماران مبتلا به دیابت بدون محدودیت را یادآور شد و بیان کرد: یک قاشق غذاخوری عسل و 3 عدد خرما حاوی 15 گرم کربوهیدرات است و نباید بدون محدودیت مصرف شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با تاکید بر اینکه مصرف کربوهیدرات در افراد دیابتی طی شبانه روز، باید طبق توصیه های رژیم غذایی فرد باشد، اظهار داشت: اینکه برخی ها اعتقاد دارند به منظور کاهش قند خون، آبغوره و آبلیمو را به مقدار زیاد مصرف کنند باوری نادرست است.

نسیمی دوست اضافه کرد: نصف لیوان آبلیمو یا آبغوره یک واحد از گروه میوه مصرف می شود و 15 گرم کربوهیدرات دارد که مصرف متعادل آبلیمو و آبغوره به عنوان چاشنی در وعده های غذایی در طول شبانه روز بلامانع است اما مصرف بی رویه آبلیمو و آبغوره توصیه نمی شود و اثرشان در کاهش قند خون ثابت نشده است.

وی به میزان مصرف میوه در افراد مبتلا به دیابت نیز اشاره و خاطرنشان کرد: همه میوه ها اعم از ترش یا شیرین حاوی کربوهیدرات هستند و قند خون را بالا می برند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: هر واحد میوه حاوی 15 گرم کربوهیدرات هستند و باید در شمارش کربوهیدرات برای تنظیم مقدار انسولین محاسبه شوند بنابراین افراد مبتلا به دیابت که انسولین دریافت نمی کنند، باید میوه را مطابق با میزان تعیین شده توسط متخصص تغذیه مصرف کنند و مصرف میوه به میزان دلخواه در افراد مبتلا به دیابت مجاز نیست.

نسیمی دوست با اشاره به اینکه به اعتقاد برخی‌ها خیساندن برنج به مدت طولانی باعث پیشگیری از ابتلا به دیابت می شود، تصریح کرد: شواهد علمی قانع کننده ای وجود ندارد که نشان دهد خیساندن برنج باعث پیشگیری از ابتلا به دیابت می شود اما خیساندن غلات منجر به حل شدن املاح و ویتامین های محلول در آب مانند ویتامین های گروه ب در آب شده که با دور ریختن آب از دست می روند.

انتهای پیام/132/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

دکمه بازگشت به بالا