Get News Fast

 

غذا در دنیا برای همه هست، اما توزیع عادلانه نیست

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: برابری و عدالت در سیستم های غذایی از اصول مهمی است که باید مورد توجه دنیای امروز قرار گیرد زیرا هم اکنون در تمام دنیا به اندازه شمار جمعیت، غذا تولید می‌شود اما در توزیع مشکل وجود دارد.

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد، اسکندر زند در دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت در مشهد گفت: باتوجه به اینکه بیش از 40 درصد مردم دنیا به سختی غذا به دست می آورند اما 10 درصد جمعیت دنیا نیز برای دسترسی به غذا چالش جدی دارند و به تعبیری گرسنه هستند بنابراین از چالش‌های جهان در زمینه امنیت غذایی می‌توان به مواردی از جمله انتشار گازهای گلخانه ای، تغییرات اقلیمی و مدیریت توزیع غذا اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما تولید غذا 30 درصد بیشتر از نیاز جمعیت است، لذا توزیع غذا و عدالت در توزیع است که چالش عمده محسوب می‌شود.

دبیر کمیسیون تدوین سند ملی دانش بنیان کشاورزی و غذا گفت: برابری و عدالت در سیستم های غذایی از اصول مهمی است که باید مورد توجه دنیای امروز قرار گیرد زیرا هم اکنون در تمام دنیا به اندازه شمار جمعیت، تولید غذا انجام می‌شود اما در توزیع مشکل دارند.

زند اضافه کرد: چون عمق خاک در کشور ما کم است و به همین دلیل باید بیشتر از سایر کشورها در زمینه تولید محصولات غذایی دغدغه داشته باشیم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال 2050 معادل 21 درصد جمعیت کشور ایران سالمند هستند و به تغذیه ویژه تری نیاز دارند که باید به این مهم نیز توجه شود و سه گروه شامل کودکان، مادران باردار و افراد مسن نیازمند تغذیه ویژه هستند که باید به طور مجزا و جداگانه به آن‌ها توجه شود.

زند با اشاره به این که هزینه واقعی تولید مواد غذایی باید اعمال شود تاکید داشت : هم اکنون ارزش محصولات غذایی در جهان 9 تریلیون دلار است در حالی که اثرات زیست محیطی، اجتماعی، بهداشتی و سایر هزینه های آن 2 برابر این رقم است و این به معنای این است که تولید غذا باید با قیمت واقعی و پیامدهای بعد آن احتساب شود تا برای نسل‌های آینده هزینه های بعدی نداشته باشد.

وی افزود : در 50 سال گذشته در هر دهه، نیم درجه دمای هوا افزایش یافته است و این وضعیت می تواند تهدیدی برای تولید در بخش کشاورزی محسوب شود که در اصل، همان امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

گفتنی است؛ دومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت همزمان با روز جهانی غذا در 25 مهر ماه با دریافت 120 مقاله و ارائه 90 مقاله به شکل پوستر و 10 مقاله به صورت سخنرانی در مشهد برگزار شد.

انتهای پیام/282

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

دکمه بازگشت به بالا