Get News Fast

 

صدور 150 مجوز بهداشتی مواد غذایی در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۵۰ مجوز بهداشتی مواد غذایی و آشامیدنی در استان صادر شده است.

مونس حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون 150 مجوز بهداشتی مواد غذایی و آشامیدنی در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده و در این مدت 600 بازدید از نمونه‌برداری‌ها و پایش 70 کارخانه و کارگاه فعال مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه 16 اکتبر مصادف با 25 مهرماه به عنوان «روز جهانی غذا» نامگذاری شده است، عنوان کرد: اجرای صبحانه سلامت در یکی از مدارس حاشیه شهر، پیاده‌روی و مسابقه برای کارکنان دانشگاه علوم پزشکی به همراه خانواده، معرفی صنایع غذایی برتر با اولویت دانش‌بنیان بودن و فناورانه بودن آن واحد تولیدی و یک‌سری برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و… برای این هفته پیش‌بینی شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی کهگیلویه و بویراحمد شعار روز جهانی غذا در سال 1403 را «حق داشتن غذا برای زندگی بهتر و آینده‌ای بهتر» عنوان کرد و افزود: این روز ما را به تفکر در خصوص وضعیت تغذیه،گرسنگی، کمبود منابع غذایی در جوامع بشری، امنیت و سلامت غذا، بحران‌های پیش‌رو و نقشی که از نظر وظایف انسانی و اخلاقی برای بیمار بوده، می‌اندازد.

حسینی، غذا را به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازهای بشری است دانست و گفت: همه افراد جامعه در تمامی موقعیت و اوقات نیاز به غذای کافی، سالم متنوع، مقرون به صرفه و ایمن نیاز دارند؛ به منظور داشتن یک زندگی سالم و فعال که همواره مورد توجه همه متولیان امور این موضوع بوده و است.

وی در پاسخ به این سوال که دلایل اثرگذار بر امنیت غذایی چیست؟، خاطرنشان کرد: امنیت غذایی یک چرخه بوده که در این چرخه افراد و سازمان‌های فراوانی از جمله کشاورز، دامدار، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، سیستم حمل و نقل، سیستم توزیع کننده و…دخیل هستند.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: تمامی این‌ها به صورت یک چرخه هستند تا این غذایی که از مزرعه، دامپروری، منبع آبی و… تولید می‌شود به سر سفره و فرد مصرف کننده برسد و تمامی افراد در این چرخه دخیل هستند که وظیفه همه افراد ارائه غذای سالم و با کیفیت به مصرف کنندگان است.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: وقتی که آرد و نان کامل شود و به سر سفره بیاید باعث می‌شود افراد مصرف کننده با مصرف نانِ کامل، به بیماری‌های گوارشی کمتر مبتلا بشوند و در واقع هدف، سلامت مردم است.

حسینی در خصوص نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای اضافه کرد: ما به عنوان نهاد نظارتی و پایش مواد غذایی، وقتی مواد خام وارد کارخانه می‌شود و آن کارخانه هیچ فرآوری بر روی این مواد خام انجام نمی‌دهد، این مواد خام زیر نظر معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی می آید و هنگام تولید ماده غذایی در کارگاه و کارخانه، ما نظارت را انجام می‌دهیم.

وی اظهار کرد: قبل از اینکه این کارگاه یا کارخانه شروع به کار کند باید به ما مراجعه کند و پروانه‌های ساخت بهداشتی را نزد ما بگیرند و ما شماره پروانه ساخت و لیبل سازمان غذا و دارو که به صورت آرم سیب سلامت است تحویل محصولات افراد می دهیم و کدی داده می شود که کد پروانه بهداشتی است و هر شرکت مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی قصد تولید محصولی را داشته باشد باید این کد را از معاونت غذا و دارو بگیرد و وقتی مصرف‌کننده این کد را بر روی محصول رویت کند به اصالت آن محصول و غذا، اطمینان پیدا می کند و مطلع می‌شود این غذا و محصول سالم و بهداشتی است.

حسینی با اشاره به اینکه یک سیستم غذایی پایدار سیستمی بوده که امنیت غذایی و تغذیه سالم را برای همه افراد جامعه فراهم می‌کند، افزود: 90 درصد مواد غذایی ما به خودکفایی رسیده و در واقع جمعیت فعال روستایی ما بسیار کمک کننده هستند و امنیت غذایی مان را مدیون زحمات روستائیان و عشایر هستیم، که هم خود این افراد خودکفا بوده و می‌توانند در کنار تولیدکننده‌ها و کارخانجاتِ ما مواد غذایی را عرضه کنند.

وی با اشاره به اینکه موضوع غذا و تغذیه سالم، موضوعی بسیار مهم و ارزشمند است، تأکید کرد: ما باید به تغذیه‌مان بسیار اهمیت بدهیم، توصیه می‌کنم که مردم به نحوه مصرف شیر خام بسیار توجه کنند و شیر فله‌ای مصرف نکنند و شیر پاستوریزه مصرف کنند.

حسینی ادامه داد: افراد به نحوه خرید و مصرف همبرگر، کباب‌لقمه‌ها و کباب کوبیده‌هایی که بیرون خریداری می‌کنند، بسیار توجه کنند و به بانوان توصیه می‌شود بعد از اتمام مصرف غذا در خانه، ظروف‌های مورد استفاده‌ را همان موقع بشویند و افراد جامعه در خصوص تغذیه‌ سالم، اصول و نکات لازم را رعایت کنند و به بهترین نحو، به تغذیه سالم و بهداشتی توجه داشته باشند.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا