عوارض جبران نشدنی فست فود بر روی بدن را بخوانید
بنابر گفته پزشکان و کارشناسان تغذیه، افزایش مصرف غذاهای فست فود و تغذیه ناسالم علاوه بر تاثیر مخربی که بر ارگان های مختلف بدن دارد، سن ابتلا به سکته های قلبی را هم کاهش میدهد. |
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پزشکان منشاء و عامل بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک را وابسته به خوردن غذاهای ناسالم میدانند و تاکیدشان بر رعایت اصول تغذیهای سالم است اما متاسفانه امروزه استفاده از خوراکیهای شور، شیرین و پرچرب به یک عادت تبدیل شده است، به طوری که بعضی از افراد به سختی میتوانند از مصرف آنها چشمپوشی کنند.
این روزها بخاطر افزایش اشتغال زنان و مشغله آنان، مردم بیشتر دنبال غذاهایی هستند که خیلی سریع آماده میشود و شاید کمتر کسی آبگوشت و آش را غذای لذیذی بداند.
زرق و برق غذایهای چرب و چیلی و فست فود به حدی است که دل رهگذران گرسنه را می رباید و ترجیح میدهند به جای اینکه چندین ساعت برای پخت یک غذای سالم خانگی وقت بگذارند یک پیتزا یا هر نوع غذای فست فود دیگری را سفارش دهند و میل کنند.
اگرچه همواره از فست فود به عنوان غذای ناسالم و مضر برای سلامتی یاد میشود اما همچنان بیشترین طرفدارن را به ویژه در قشر جوانان، به خود اختصاص داده و تعداد واحدهای عرضه فست فود با سرعت زیادی در حال افزایش است.
اگر سری به خیابان مهدیه همدان بزنید خواهید دید که واحدهای فست فودی در فاصله چند قدمی یکدیگر در حال فعالیت هستند و مردم هم استقبال بسیار خوبی داشته و حتی و در ساعات شب یا روزهای تعطیل، صف طولانی خرید تشکیل میشود.
بخشی از این غذاها که عمدتا سرخ کردنی هستند در روغن هایی با درجه حرارت بسیار بالا که چندین بار از آن استفاده شده، طبخ میشود و سلامتی مشتری در نظر گرفته نمیشود.
مصرف زیاد فست فود خطر ابتلا به بیماریهای غیر واگیر را افزایش میدهد
آزاده آذرپیرا، کارشناسارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفتو گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: تغییر سبک زندگی و رویکرد زندگی ماشینی و مدرن، منجر به تغییر در الگوهای غذایی از جمله مصرف زیاد فستفودها و غذاهای غیرخانگی شده است.
وی با تاکید بر اینکه افزایش مصرف غذاهای چرب و پرکالری خطر ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، انواع سرطان، پرفشاری خون و دیابت را افزایش میدهد، تصریح کرد: متاسفانه این روزها میوه و سبزی جایگاه چندانی در سبد غذایی خانوادهها ندارد.
این کارشناس ارشد تغذیه با گلایه از اینکه امروزه جای خالی دوغ و نوشیدنیهای سنتی سالم در سفره ها احساس میشود، گفت: به جای آن مصرف نوشابه و نوشیدنی های صنعتیگاز دار افزایش پیدا کرده است.
آذر پیرا با بیان اینکه در گذشته، خانمها وقت بیشتری را به پخت غذاهای سنتی اختصاص میدادند، عنوان کرد: اما اکنون همه به دنبال غذاهای آماده هستند.
وی با بیان اینکه غذاهای فست فود با تبلیغات رنگارنگ و پرفریب فرد را مجاب به خوردن آن میکند، تصریح کرد: درحالیکه مصرف این مواد غذایی که معمولا پرچرب و پرکالری است، در دراز مدت اثرات مخربی بر بدن باقی میگذارد.
کاهش سن ابتلا به سکته قلبی با مصرف فست فود
کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان از کاهش سن ابتلا به سکته های قلبی بر اثر مصرف فست فود خبر داد و اظهار داشت: مصرف فستفودها حتی هفتهای یکبار و مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی، وجود سکته قلبی را در سنین پایین افزایش میدهد.
آذر پیرا با بیان اینکه مصرف فست بود سبب ایجاد سیری کاذب میشود، گفت: اختلالات گوارشی و کبدی از عوارض مصرف زیاد این نوع مواد غذایی است.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از حجم زیاد روغن در روند تهیه فست فود سبب ابتلا به چاقی میشود، افزود: متاسفانه خانوادهها به سادگی کودکان خود را در معرض مصرف زیاد این نوع غذاها قرار میدهند.
حرارت بالای روغن و افزایش خطر ابتلا به سرطان
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: استفاده مکرر از روغن در درجه بالای حرارتی موجب سوختن آن شده که در نهایت عامل بسیاری از سرطانها خواهد بود.
مصرف گوشتهای فرآوری شده را کاهش دهید
شراره نیک سیر، کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تاکید بر اینکه جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان باید مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده محدود شود، اظهار داشت: مطالعات، ارتباط بین مصرف زیادگوشتهای فرآوری شده با ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان معده و روده بزرگ رانشان دادهاند.
وی تصریح کرد: این رابطه ممکن است با نیتریت مرتبط باشد که برای حفظ رنگ و جلوگیری از رشد باکتریها به سوسیس، کالباس و همبرگر اضافه می شود.
کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: مصرف گوشتهای فرآوری شده وگوشتهایی که به روشهایی مانند نمک سودکردن و دودی کردن نگهداری می شوند موجب تماس با مواد مضر و سرطانزا میشود.
نیک سیر درباره آمار ابتلا سرطان در استان، اظهار داشت: موارد بروز در طول یک سال دو هزار و 850 مورد ثبت شده و میزان بروز 170 در هر 100 هزار نفر است.
وی افزود: سرطانهای شایع در مردان به ترتیب؛ مثانه،پروستات، پوست، روده بزرگ و معده و در زنان به ترتیب پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و معده است.
به گزارش تسنیم، با داشتن تغذیه سالم و کاهش مصرف فست فود، شوریجات، نوشیدنیهای شیرین گازدار، مواد غذایی کنسروی و گوشتهای فرآوری شده میتوان ضمن کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، چاقی، دیابت، پرفشاری خون و سکتههای قلبی به سلامت خود و خانواده کمک کنیم.
انتهای پیام/
© | خبرگزاری تسنیم |