Get News Fast

 

آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید گردوی کشور را کسب کرد

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی  از افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: استان رتبه دوم تولید گردوی کشور را در اختیار دارد.

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از تبریز، مسعود جعفرنژاد در گفت و گو با خبرنگاران از افزایش 22 درصدی تولید گردو در استان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: استان رتبه دوم تولید گردوی کشور را در اختیار دارد.

وی با اشاره به تولید 34 هزار تن گردو در سالجاری، گفت: این میزان تولید در حالی است که تولید سال گذشته استان 28 هزار تن بود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی سطح زیر کشت گردو در استان را 18 هزار و 50 هکتار اعلام کرد و افزود: میزان سطح بارور گردو 17 هزار و 463 هکتار و سطح غیربارور 587 هکتار است.

جعفرنژاد همچنین گفت: متوسط عملکرد گردو در استان آذربایجان شرقی 1.6 تن در هکتار است و در باغات شاخص به 6.8 تن در هر هکتار می‌رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه این محصول در بیشتر شهرستان‌های استان تولید می شود، ادامه داد: شهرستان عجب شیر با سه هزار و 433 هکتار باغ گردو رتبه اول استان را دارد.

وی گفت: شهرستان‌های مراغه، اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

جعفرنژاد عمده ارقام کشت شده گردو را در استان ارقام بذری، چندلر، فرنور، فرانکت، هاوارد، خوشه و ژنوتیپ‌های برتر منطقه عنوان و خاطرنشان کرد: خاک حاصلخیز، آب وهوای سرد و کوهستانی و هوای برفی و بارانی با فصول سرد زیاد و ارتفاع از سطح دریا و محدوده دمائی از جمله عوامل مستعد کشت گردو در استان هستند.

وی با بیان اینکه حدود 80 درصد از گردوی استان به صورت تازه‌خوری و 20 درصد در صنایع تبدیلی مصرف می‌شود، اظهار کرد: کیفیت بالای مغز گردوهای استان، طعم خاص و درصد روغن بالا، این محصول را در مقایسه با سایر استان‌ها متمایز کرده است.

گردوی آذربایجان شرقی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می شود

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد: به دلیل کیفیت بالا و طعم ممتاز، گردوی استان به استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می شود.

جعفرنژاد بیان کرد: گردو به علت خشک بودن محصول آن و امکان نگهداری و فروش محصول در زمان های مناسب و در بازارهای هدف و نیز مصرف در صنایع تبدیلی و استفاده در کیک و شیرینی و غیره و همچنین استفاده به عنوان میوه های آجیلی و خشک و نیز ارزآوری و صادرات آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی گفت: تغییرات شرایط آب و هوایی و بروز خشکسالی و افت شدید سطح آبهای زیرزمینی به ویژه در حاشیه دریاچه ارومیه و به دنبال آن عدم دسترسی ریشه درختان گردو به آبهای تحت الارضی در سال های اخیر ضعف عمومی درختان گردو را موجب شده و شرایط را بیشتر برای جلب و افزایش جمعیت آفت پروانه کرم خراط فراهم می کند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: طرح سرشاخه‌کاری درختان گردو با ارقام اصلاح شده در حدود یک هزار هکتار از باغات استان اجرا شده است و در سال جاری در 157 هکتار با ارقام چندلر، فرنور، فرانکت و سایر ژنوتیپ‌های محلی ادامه دارد.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا