Get News Fast

 

کشتارگاه مهران و تجربه موفق صنعتی شدن+ فیلم

کشتارگاه دام مهران یکی از چندین کشتارگاه سنتی ایلام است که پس از واگذاری به بخش خصوصی،علاوه بر بالارفتن ظرفیت کشتار بهداشتی، بستر بسته‌بندی، انجماد و نگهداری ۳ تا ۵تن گوشت نیز در آن فراهم شده و در حال تبدیل به یکی از تامین‌کنندگان بزرگ گوشت کشور است.

به گزارش بخش استانی وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از ایلام، گوشت قرمز علاوه بر غنی کردن رژیم غذایی، مواد معدنی مانند آهن و پروتئین را برای افزایش قدرت عضلات و خون‌سازی بهتر تأمین می‌کند.

تهیه‌ گوشت قرمز سالم با توجه به قیمت بالای آن، برای مردم به ویژه مردم استان ایلام که مصرفی دو برابر میانگین مصرف کشوری دارند، به یک دغدغه اصلی تبدیل شده است. تقریبا بیشتر کشتارگاهها در استان ایلام سنتی هستند و احتمال بهداشتی نبودن و شیوع آلودگی های دامی از طریق آنها با مصرف گوشت تولیدی این کشتارگاهها وجود دارد.

پیشتر مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به افزایش کشتارهای سنتی و غیربهداشتی در استان به تسنیم گفته بود: حدود 10 کشتارگاه سنتی در سطح استان فعال هستند که به بهسازی و تغییر به حالت صنعتی و بهداشتی نیاز دارند.

دکتر یونس احمدی با بیان اینکه روی کشتارگاه‌های سنتی در سطح استان نظارت شرعی و بهداشتی نمی‌شود و این امر سبب ایجاد بیماری های مشترک بین انسان و دام در سطح استان شده است، افزود: البته اقدامات خوبی در زمینه‌های بهسازی 10 مورد کشتارگاه سنتی توسط شهرداری ها برای عرضه گوشت با کیفیت به شهروندان انجام شده است.

وی از کشتارگاه مهران به عنوان یکی از همین کشتارگاه‌های سنتی یاد کرد که از سال 1400 با ارائه به بخش خصوصی به یک کشتارگاه نیمه صنعتی تبدیل شده است.

هشدار؛ افزایش کشتارهای سنتی و غیربهداشتی در ایلام
ایلام، خوزستان، یزد، تهران و البرز مشتریان کشتارگاه مهران هستند

به سراغ کشتارگاه شهرستان مهران رفتیم که پیش از این توسط شهرداری و به صورت سنتی اداره می‌شد و در فهرست کشتارگاه های غیربهداشتی ایلام قرار گرفته بود، اما با یک قرارداد 12 ساله به بخش خصوصی واگذار شد و پس از آن به صورت نیمه صنعتی درآمد و مدیر آن نیز از تلاش برای صنعتی کردن کامل، توسعه آن و بالا بردن میزان تولید در سطح ملی سخن می‌گوید.

مدیر اجرایی کشتارگاه دام مهران در همین رابطه به خبرنگار تسنیم گفت: از سال 1400 برای فضاسازی کشتارگاه مهران با توجه به شرایط موجود شهرستان و همچنین نیاز استان به فرآورده های گوشتی کشتارگاهی اقدام شده است.

مصطفی حمزه‌ای با اشاره به اینکه برنامه‌ای برای بالا بردن سطح تولید در آینده در شهرستان مهران داریم، افزود: ابتدا بازار شهرستان، سپس بازار استان و پس از آن سطح کشور را پوشش خواهیم داد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به جز ایلام، استان های کرمان، خوزستان، یزد، تهران و البرز از محصولات این کشتارگاه استفاده می کنند، تصریح کرد: با توجه به کمبود فضای کشتارگاهی در استان ایلام، سایر شهرستان ها می توانند نیازهای گوشت خود را از این کشتارگاه تهیه کنند.

حمزه‌ای با بیان اینکه ماشین حمل لاشه، پیش سرد، نگهداری و انجماد در این کشتارگاه احیا شده است، گفت: سالن بسته بندی نیز برای گوشت های مازاد جهت ارسال به بازارهای مصرف استفاده می شود.

مدیر اجرایی کشتارگاه دام مهران با اشاره به کیفیت بسیار بالای گوشت ایلام که از مرغوب ترین گوشت های سطح جهان است، افزود: در این راستا برنامه درازمدت ارتقای سطح دام استان در دستور کار است.

وی با بیان اینکه این کشتارگاه متعلق به شهرداری است و پیش از این زیر نظر شورای شهر مهران با روش سنتی اداره می‌شد، گفت: اما با قراردادی 12 ساله و با هزینه 60 میلیارد ریالی در سال اول واگذاری به کشتارگاه نیمه صنعتی تبدیل شد.

حمزه ای با بیان اینکه روزانه در سه شیفت بین 350 رأس دام سبک و 50 رأس دام سنگین در این فضا قابل کشتار است، یادآور شد: این کشتارگاه در روز توانایی بسته بندی، انجماد و نگهداری 3 تا 5 تن گوشت را دارد.

درصدد تکمیل صفر تا صد زنجیره دام هستیم

مدیر اجرایی کشتارگاه دام مهران به نبود واحدی برای کارهای صنعتی چرم روی پوست این دام ها اشاره کرد و گفت: برای تکمیل زنجیره دام در این کشتارگاه برنامه داریم و امیدواریم با حمایت مسئولین، واحدهای تهیه چرم را به عنوان واحدهای جانبی به کشتارگاه اضافه کنیم.

وی با بیان اینکه محصول اولیه ( دام کشتار) این کشتارگاه بیشتر از خود استان تامین می شود، گفت: اما با توجه به اینکه تهیه دام در ایلام به صورت فصلی ( شش ماه در سال) است، در مواقع کمبود در استان، دام از دیگر استان های قطب دامپروری تهیه می‌شود.

حمزه‌ای یادآور شد: احداث یک واحد پرواربندی ده هزار رأسی نیز از دیگر برنامه ها برای توسعه این کشتارگاه است.

به گزارش تسنیم، استان ایلام به دلیل شرایط مناسب اقلیمی و مراتع سرسبز از لحاظ آب و هوایی، کشاورزی و دامپروری، یکی از استان های برتر و مستعد کشور در زمینه تولید گوشت قرمز است.

حمایت از بخش خصوصی و فراهم کردن تسهیلات برای آنها، زمینه ایجاد کشتارگاه های صنعتی، تهیه گوشت سالم و کاهش کشتارهای غیربهداشتی را در استان ایلام به عنوان یکی از قطب های اصلی پرورش دام و تهیه گوشت کشور به وجود می آورد‌، چرا که علاوه بر گوشت غیربهداشتی، خونابه و فضولات حاصل از کشتارهای غیربهداشتی معضلاتی را برای شهروندان به وجود آورده است.

انتهای پیام/180/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + یازده =

دکمه بازگشت به بالا