بخش کشاورزی 29 درصد اشتغال استان همدان را بر عهده دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است، گفت: محدودیت منابع آب و خاک از مسائل بسیار مهم و چالش‌های پیش‌روی کشاورزی است که باید با افزایش بهره‌وری میزان تولید را افزایش داد.

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، رضا بهراملو امروز در همایش باغبانی با حضور باغبانان نمونه استان همدان، اظهار داشت: همدان یکی از قطب‌های کشاورزی کشور محسوب می شود که با وجود دارا بودن 1.2 درصد از وسعت کشور، 4.8 درصد از تولیدات بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی  بیان کرد: بخش کشاورزی استان همدان با 70 هزار و 653 هکتار اراضی باغی و برداشت سالانه 817 هزار و 376 تن انواع محصول باغی جایگاه ویژه در کشور دارد و با 117 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی، 29 درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استان همدان در تولید محصولاتی همچون سیب زمینی، سیر و گردو رتبه اول کشوری را دارد، عنوان کرد:همدان به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی با وجود داشتن 2.1 درصد از وسعت کشور، 4.4 درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

بهراملو با اشاره به اینکه استفاده از تجربیات کشاورزان نمونه و حضور آنها در مزارع می‌تواند در توسعه کشاورزی تاثیرگذار باشد، گفت: فاصله میانگین برداشت محصولات بین کشاورزان نمونه و سایر کشاورزان بسیار زیاد است.

وی افزود: انتقال یافته‌های دانش کشاورزی به کشاورزان و باغداران سنتی فقط به صورت تئوری موفقیت‌آمیز نخواهد بود و همایش‌ها و کلاس‌های آموزش عملی به صورت جدی باید پیگیری و برگزار شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، عنوان کرد: محدودیت منابع آب و خاک از مسائل بسیار مهم و چالش‌های پیش‌روی کشاورزی است که باید با افزایش بهره‌وری میزان تولید را افزایش داد.

بهراملو گفت: در استان همدان برای نخستین بار در سطح کشور نقشه راه کشاورزی تدوین شده که براساس آن جهش تولید در بخش کشاورزی این استان از مسیر توسعه دامداری‌های سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستان‌ها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بسته‌بندی، ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس 300 مترمربعی و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستایی می‌گذرد.

وی اعلام کرد: همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد، علاوه بر تولید استان، سیب زمینی تولیدی سایر استان‌ها در سردخانه‌های استان ذخیره می‌شود و همان گونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج، خرما و میوه از سایر استان‌های کشور تامین می‌شود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استان‌ها از جمله سیر، سیب زمینی و انگور در همدان تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه بهره‌وری آب در کشت سیب زمینی در استان بین شش تا هشت کیلوگرم است، بیان کرد: در برنامه الگوی کشت استان همدان، کشت سیب زمینی کاهش می‌یابد و گیاهان کم آب بر مانند گیاهان دارویی، زعفران، گل محمدی و غیره کشت می‌شود.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 1 =

دکمه بازگشت به بالا