تولید آرد کامل در کارخانه آرد ایلام/پخت نان کامل در 5نانوایی
معاون غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: کارخانه تولید آرد ایلام به عنوان کارخانه منتخب در تولید آرد کامل فعالیت خود را آغاز کرده و حدود ۵ نانوایی به صورت پایلوت (آزمایشی) برای تولید نان کامل در استان در حال فعالیت هستند. |
مهدی تابانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام با بیان اینکه غله به عنوان یکی از مهمترین منابع غذایی در ایران نقش بسزایی دارد، اظهار داشت: تولید گندم به ویژه در استان ایلام به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون غله و خدمات بازرگانی استان ایلام افزود: استان ایلام به عنوان یکی از تولیدکنندگان گندم باکیفیت شناخته میشود و گندم تولیدی در منطقه دشت عباس با ویژگیهای کیفی منحصر به فردی از جمله گلوتن بالای 28 درصد و ایندکس هکتولیتر بین 85 تا 90 درصد، سهم به سزایی در کیفیت گندم این استان دارد.
وی همچنین به وجود پنج کارخانه تولید آرد در استان ایلام اشاره کرد و گفت: این کارخانهها بر اساس استاندارد ملی 103 و نتایج مرکز پژوهشهای غلات کشور، جزو باکیفیتترین آردهای تولیدی کشور محسوب میشوند و کارخانههای آرد ایلام، دهلران، دره شهر، شیروان، چرداول و نگین زاگرس از جمله این واحدها هستند.
تابانی گفت: در خصوص خرید تضمینی گندم حدود 353هزار 770 تن گندم از کشاورزان خریداری شده که از این میزان، 345 هزار و 38 تن گندم معمولی و 8 هزار و 732 تن مربوط به گندم دوروم است.
معاون غله و خدمات بازرگانی استان ایلام به وضعیت مطلوب ذخیرهسازی کالاهای اساسی در استان ایلام اشاره کرد و گفت: گندم در سیلوهای ذخیرهسازی به خوبی نگهداری میشود و همچنین انبارهای اداره غله استان مملو از برنج و شکر است.
تابانی به پیشتازی استان ایلام در تولید آرد و نان کامل اشاره کرد و گفت: کارخانه تولید آرد ایلام به عنوان کارخانه منتخب در تولید آرد کامل فعالیت خود را آغاز کرده و حدود 5 نانوایی به صورت پایلوت برای تولید نان کامل در استان در حال فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: آرد کامل، شامل تمام اجزای دانه گندم است، به دلیل ویژگیهای کیفی خود از جمله عدم نیاز به غنیسازی و تأمین فیبر و ویتامینهای ضروری، مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
تابانی همچنین به چالشهای تولید نان کامل اشاره کرد و گفت: فرایند تولید نان کامل مستلزم زمان و دقت در مراحل تخمیر و پخت است که رعایت این مراحل، منجر به تولید نانی باکیفیت برای مردم استان خواهد شد.
انتهای پیام/180/
© | خبرگزاری تسنیم |