نظارت بهداشتی بر ترخیص 39 هزار رأس دام در سیستان و بلوچستان

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تاکنون نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ترخیص ۱۳۴ هزار و ۲۵۰ تن نهاد‌های دامی و بیش از ۳۹ هزار رأس و نفر دام زنده انجام شده است.

غلامرضا سرگزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان مهم‌ترین دلایل مبارزه با بیماری‌های دامی را افزایش شاخص سلامتی دام دانست و اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان، استانی مرزی در همسایگی دو کشور پاکستان و افغانستان و در ارتباط با آبهای آزاد جهان است بنابراین نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای در زمینه واردات و صادرات و ترانزیت کالا به منظور حفظ سلامت جمعیت دامی و انسانی کشور و تنظیم بازار گوشت کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: ارتقای شاخص سلامتی دام از نظر اقتصادی، سلامتی جامعه مهم و ارزشمند است. در این استان اجرای اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی کشور در زمینه حفظ سلامت جمعیت دامی و انسانی را می‌توان به عنوان خط مقدم مقابله با تهدیدات زیستی نیز یاد کرد زیرا سیستان و بلوچستان، استانی مرزی در همسایگی دو کشور پاکستان و افغانستان و در ارتباط با آب‌های آزاد جهان است؛ بنابراین نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای در زمینه واردات و صادرات و ترانزیت کالا به منظور حفظ سلامت جمعیت دامی و انسانی کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی عنوان کرد: با پیشگیری از بیماری‌های دامی، انجام اقدامات مراقبتی و نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای، عمر اقتصادی دام که یک شاخص مهم است افزایش یافته زیرا مخاطرات دامی کاهش یافته که این مهم با پیشگیری و کنترل درست و به موقع، رصد و پایش بیماری‌ها و تولید خوراک دام مناسب ایجاد شده است.

سرگزی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ترخیص 134 هزار و 250 تن نهاد‌های دامی، بیش از 39 هزار رأس و نفر دام زنده، بیش از 26 هزار و 883 تن ترخیص بهداشتی گوشت وارداتی، بیش از 23 هزار تن حمل بهداشتی گوشت تولیدی به خارج از استان، بیش از 5 هزار و 700 تن صادرات آبزیان به خارج کشور و ترخیص بهداشتی بیش از 2 هزار و 114 تن آبزیان به داخل کشور صورت گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان صدور مجوز برای حمل بیش از 23 هزار تن به خارج استان شامل بیش از 22 هزار و 77 تن گوشت گوساله تازه و منجمد، بیش از یک هزار تن گوشت شتر تازه و منجمد و بیش از 38 هزار کیلوگرم گوشت گوسفند و بز تازه و منجمد را از دیگر اقدامات انجام شده در این اداره‌کل عنوان کرد.

وی افزود: نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای دامپزشکی بر فرآورده‌های خام دامی در همه مراحل تولید، نگهداری، حمل و عرضه از نظر وضعیت ظاهری، نشانه‌گذاری، نگهداری، شرایط بهداشتی خودروی متقاضی حمل، دمای مناسب محصول در طی مسیر از مبداء تا مقصد، تطابق محصول با گواهی بهداشتی صادره توسط اداره دامپزشکی مبداء و در صورت لزوم انجام نمونه‌برداری، صورت می‌پذیرد؛ پس از تائید همه شرایط بهداشتی و قرنطینه‌ای اجازه بارگیری، حمل، تخلیه و مصرف محصولات مرتبط با دامپزشکی داده خواهد شد.

سرگزی تاکید کرد: دام زنده و فراورده خام دامی و خوراک دام در سطح کشور باید با اخذ گواهی بهداشتی و قرنطینه‌ای از دامپزشکی حمل گردند و در مقصد نیز محصولات مرتبط با دامپزشکی پس از بازدید و ارزیابی بهداشتی کارشناسان این مجموعه و در صورت دارا بودن شرایط بهداشتی مناسب اجازه تخلیه و مصرف داده خواهد شد.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا