معدوم‌سازی 6.5 تن فرآورده غیربهداشتی در سیستان وبلوچستان

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان از معدوم‌سازی ۶.۵ تن فرآورده غیربهداشتی دامی در طرح نظارت نوروزی استان خبر داد.

غلامرضا سرگزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: با توجه به اهمیت سلامت فرآورده‌های خام دامی، یکی از وظایف مهم دامپزشکی نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده‌ها در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان است و سازمان دامپزشکی برنامه‌های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده‌های سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان افزود: بدین منظور در تمام ایام سال اکیپ‌های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده‌ها نظارت می‌کنند. با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده‌های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، به منظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقای سطح بهداشت و سلامت مصرف‌کنندگان این محصولات، نظارت‌های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی تشدید می‌شود.

وی اضافه کرد: در این راستا دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز در تاریخ 11 اسفند 1403 تاکنون کارشناسان دامپزشکی بر کشتار بیش از 226 هزار قطعه طیور، 2236 راس گاو، 285 نفر شتر و 442 راس گوسفند و بز در کشتارگاه‌های استان نظارت کرده‌اند تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود.

سرگزی ادامه داد: همچنین در این مدت بیش از چهار هزار مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده‌ها صورت گرفت که 332 مورد غیربهداشتی کشف شد و 61 مورد نمونه‌برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم‌سازی 6.5 تن فرآورده غیربهداشتی شد و در این خصوص 45 متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که یکی از مخاطرات جدی بهداشتی عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام است که به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماری‌های واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان تقاضا می‌شود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و در مراکز غیر مجاز عرضه می‌شود خودداری کنند تا سلامت خود و خانواده شان به خطر نیفتد.

سرگزی با اشاره به دستورالعمل‌های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فراورده‌های خام دامی گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از نگهداری لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد بیش از عمر ماندگاری فرآورده اجتناب کنند. نظارت مستمر کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان در قالب اکیپ‌های ثابت و سیار، بر تولید، حمل و نقل و عرضه فرآورده‌های خام دامی در راستای اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فراورده‌ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.

انتهای پیام/

 

© خبرگزاری تسنیم
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
دکمه بازگشت به بالا