مسمومیت 55 کرمانشاهی با قارچهای سمی/ یک نفر جان باخت
رئیس اورژانس کرمانشاه گفت: متاسفانه از ابتدای امسال تاکنون، یک نفر بر اثر مصرف قارچهای سمی در کرمانشاه جان خود را از دست داده و ۵۵ نفر دیگر به دلیل مسمومیت با این قارچها در بیمارستان بستری شدند. |
مسعود قلعهسفیدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون به دنبال مصرف قارچهای سمی در استان کرمانشاه یک نفر فوت و 55 نفر مسموم و بستری شدند.
وی عنوان کرد: این افراد به علت عدم آگاهی و شناخت از نوع قارچها و تفکیک خوراکی بودن یا سمی بودن در این فصل دچار مسمومیت میشوند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره نشانههای رایج این نوع مسمومیت غذایی گفت: حالت تهوع، دل پیچه، استفراغ، سر درد، سر گیجه، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم و تپش قلب از جمله علائم این مسمومیت هستند.
قلعهسفیدی افزود: نشانههای شدیدتر این بیماری شامل تشنج، توهم، مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی، کما و مرگ است.
وی با اشاره به توصیههایی درباره مصرف این نوع قارچها عنوان کرد: با نخوردن قارچهایی که در طبیعت جمع آوری شده، میتوان از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد. تشخیص سمی بودن یا نبودن قارچها دشوار است، چرا که در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد میکنند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هیچ آزمایشی نمیتواند با قطعیت خوراکی یا غیرخوراکی بودن قارچ موجود در طبیعت را تشخیص دهد. پس فرض کنید که همه قارچهای وحشی، سمی هستند و قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید.
قلعهسفیدی افزود: قارچهایی که روی زمین میرویند به نسبت قارچهایی که روی تنه درختان هستند، خطرناکتر هستند. قارچهای روییده در جنگل هم به نسبت قارچهایی که در باغچه حیاط رشد میکنند هم خطر بیشتری به دنبال خواهند داشت. فراموش نکنید که پختن یک قارچ سمی باعث از بین رفتن ماده سمی آن نخواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد که در صورت مسمومیت با قارچ سمی به سرعت با 115 تماس گرفته شود.
انتهای پیام/
© | خبرگزاری تسنیم |