416 تن فرآورده خام دامی در استان زنجان معدوم شد
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با نظارتهای صورت گرفته در سال گذشته از کشتارگاهها و مراکز عرضه، ۴۱۶ تن فرآورده خام دامی معدوم شد. |
محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار کرد: دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی دو وظیفه مهم و راهبردی بر عهده دارد که یکی بهداشت دام و طیور و دیگری بهداشت فرآوردههای حاصل از دامها و طیور است؛ بنابراین اول باید دامها سالم و تولید خوب داشته و سپس فراوردههای حاصل از آنها سالم باشند.
وی نقش دامپزشکی در امنیت غذایی را مهم خواند و گفت: فعالیتهای دامپزشکی سبب میشود که ما تولیدات بیشتری داشته باشیم و بهرهبرداران بتوانند تولید و اقتصاد خوبی داشته باشند و رشد کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در کنار امنیت، ایمنی و سلامت غذایی نیز اهمیت بالایی دارد، ابراز کرد: در استان زنجان بیش از 250 هزار تن فرآوردههای غذایی تولید میشود و این فرآورده برای اینکه در دسترس مردم قرار گیرد باید سالم باشد و داپزشکی باید با استفاده از امکانات و برآیندها این امر را تضمین کند.
وی با بیان اینکه در فرآیند سلامت غذایی از مرحله تولید تا مرحله فرآوری و توزیع باید نظارتهای لازم را داشته باشیم، عنوان کرد: به عنوان مثال در یک مرغداری پایش از زمان جوجهریزی انجام میشود ، در طول دوره پرورش به طور مرتب آزمایش و نمونهبرداری انجام میشود تا تولیدکنندگان دچار مشکل نشوند و در زمان کشتار نیز نظارت داریم، بعد از کشتار با وسایل حمل و نقل مجاز به مراکز نگهداری یا فرآوری و یا توزیع منتقل میشود که در آنجا نیز ناظران مراحل را کنترل میکند.
حاجکاظمی یادآور شد: در ماه مبارک رمضان در بازدیدهای متعددی از مراکز عرضه شامل رستوران، سردخانه، قصابی، فروش مرغ و سایر موارد داشتیم که در این مدت بیش از 3 هزار و 500 کیلو فرآورده ضبط و معدومسازی شد و تعدادی از متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی در مورد نظارت بعد از تولید و کشتار و نظارت بر بهداشت مواد غذایی حاصل از دام تصریح کرد: پروتئینهای دامی منبع تغذیه مهمی هستند که فسادپذیرند و باید نظارتهای لازم صورت گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: فرآورده از مرحله ذبح دام همچنان تحت نظارت به سردخانهها میرود و با ماشینهای سردخانه در مراکز عرضه توزیع میشود، در مراکز عرضه مثل رستوران و سرخانه ممکن است اگر شرایط نگهداری رعایت نشود یا از تاریخ انقضا گذشته باشد فاسد شود.
وی با اشاره به اینکه گوشت مرغ و گوسفند گرم و تازه سه روز و گوشت گاو پنج روز تاریخ انقضا دارد، عنوان کرد: در اثر اتفاقاتی مثل نوسانات برق و خاموش شدن یخچال یا سودجوییهای واحد صنفی ممکن است در این زمان نیز فاسد شود و اینجا نظارت مانع رسیدن گوشت فاسد به دست مصرفکننده میشود.
حاجکاظمی تعداد واحدهای نگهداری، عرضه و فروش فرآورده دامی و طیور در سطح استان را بیش از یک هزار و 500 واحد برشمرد و گفت: در سال 1403 حدود 16 هزار و 880 مورد بازدید از مراکز عرضه داشتیم و حدود 85 تن لاشه ضبط کردیم.
وی با بیان اینکه در بحث کشتارگاه طیور 276 تن فرآورده طیور در کشتارگاهها ضبط شده است، اظهار کرد: در کشتارگاههای دام 55 تن لاشه ضبط شده که در مجموع 416 تن فرآورده خام دامی ضبط شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به تشدید نظارت در مناسبتهای مختلف مثل نوروز، ماه مبارک رمضان، ماه محرم و عید قربان خاطرنشان کرد: معدومسازی دام زنده خیلی کم بوده و تعداد اندک دامهای مبتلا به بیماری سل و برسلوز از چرخه مصرف خارج شده و از طریق صندوق بیمه کشاورزی قرامت لازم پرداخت شده است.
انتهای پیام/
© | خبرگزاری تسنیم |