سرانه مصرف آبزیان در اردبیل 11.5 کیلوگرم است
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، محمد الهبخش شامگاه جمعه در جشنواره طبخ آبزیان و غذاهای دریایی در نیر، اظهار کرد: در 2 روز گذشته شاهد برگزاری نشست رؤسای شورای منطقه یک آبزیپروری بودیم که با حضور مدیران کل شیلات گیلان، زنجان، کردستان، آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل، به میزبانی اردبیل برگزار شد.
وی افزود: جشنواره طبخ آبزیان و غذاهای دریایی نیز با محوریت آگاهیبخشی در مورد اهمیت تغذیه با ماهی در منطقه گردشگری بولاغلار نیر برگزار شد تا شرایط خوبی را برای ترغیب مردم به استفاده از غذاهای سنتی و سالم شاهد باشیم.
مدیرکل شیلات استان اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل جز استانهای پیشرو در تولید انواع آبزیان است به طوری که با داشتن منابع آب غنی و رودخانههایی نظیر قزلاوزن، بالهارود و دیگر منابع آبی، امکان پرورش ماهیان گرمابی، سردابی و همچنین خاویاری در این استان فراهم شده است.
الهبخش گفت: در سالهای اخیر نیز تکثیر زالو در کنار پرورش آبزیان مورد توجه قرار گرفته به طوری که سال گذشته 15 میلیون قطعه بچه ماهی و یک میلیون نخ زالو در این استان تولید شد که 11 درصد زالوی کشور، در اردبیل تولید شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر با حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران شاهد ارتقای تولید انواع آبزیان در استان بودیم که از 10 هزار تن به بیش از 15 هزار تن افزایش یافته است.
مدیرکل شیلات استان اردبیل اضافه کرد: ما 10 درصد از برنامه هفتم توسعه در تولید آبزیان پیشی گرفتیم و سعی ما بر این است تا با راهاندازی مجتمعهای بزرگ و شهرکهای آبزیپروری در حوزه سردابی و خاویاری بتوانیم این بخش را در استان به یک ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم.
الهبخش بیان کرد: حجم تولید آبزیان تا 25 هزار تن در استان قابل افزایش است که قطعا در سالهای آینده به این میزان تولید خواهیم رسید.
وی در ادامه یادآور شد: در کنار تولید، افزایش سرانه مصرف جز برنامههای سازمان شیلات است که تلاش بر آبزی مصرفی و ارتقای برنامههای هدفگذاری شده در این بخش است تا ما بتوانیم سرانه مصرف آبزیان را در استان از 11.5 کیلوگرم به رقم بالاتر ارتقا دهیم.
مدیرکل شیلات استان اردبیل بیان کرد: هر چند در برخی استانهای همسایه سرانه مصرف آبزیان کمتر از هفت کیلوگرم است، اما در استان اردبیل در سالهای اخیر با برگزاری رویدادهایی نظیر طبخ آبزیان و آموزشهای مورد نیاز در این حوزه، مردم را به مصرف انواع ماهیان ترغیب و تشویق کردیم.
الهبخش تصریح کرد: متوسط کشوری مصرف آبزیان 14 کیلوگرم است و این متوسط در سطح جهانی بیش از 20 کیلوگرم است که باید با برنامهریزیهای مناسب و منسجم سعی کنیم تا به میانگین مصرف کشوری و حتی جهانی در سالهای آینده دست پیدا کنیم.
وی گفت: هر چند قیمت بالای این محصول یکی از دلایل کم رغبتی مردم برای مصرف آبزیان است، اما با توجه به طولانی بودن زمان پرورش آبزیان که به بیش از هفت ماه میرسد، انتظار این است که مصرف این محصول ارگانیک در بین مردم افزایش یافته و ما بتوانیم در استان بازارچه تخصصی آبزیان را راهاندازی کنیم.
مدیرکل شیلات استان اردبیل افزود: علاوه بر نیر، امسال تلاش میکنیم تا در همه شهرستانهای استان و همچنین در مرکز استان جشنواره بزرگی را با محوریت طبخ آبزیان برگزار کنیم تا متناسب با ذائقه مردم و ایجاد نشاط اجتماعی، شرایط خوبی را در مصرف آبزیان و برگزاری رویدادها و جشنوارههای پرشور و نشاط نظارهگر باشیم.
انتهای پیام/131/