معرفی 66 متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی به مراجع قضایی

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از تشکیل پرونده برای ۶۶ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی و معرفی آنها به مراجع قضائی استان اردبیل خبر داد.
– اخبار استانها –

به گزارش خبرنگار تسنیم از اردبیل، مهدی فیضی بعدازظهر یکشنبه 11 خرداد در نشست هماهنگی طرح‌های دامپزشکی در آستانه عید قربان در اردبیل اظهار کرد: ما در حوزه برخورد با متخلفان و تعطیلی کشتارگاه‌ها، قصابی‌ها و واحدهای عرضه موادغذایی فاسدشدنی با هیچ کس تعارفی نداریم و سعی مان بر تأمین امنیت غذایی سالم در حوزه فرآورده های پروتئینی است.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری 6 میلیون 44 هزار قطعه طیور در کشتارگاه‌های صنعتی طیور استان اردبیل ذبح و پس از طی فرآیند نظارت بهداشتی و شرعی به‌صورت بسته‌بندی هویت‌دار وارد بازار مصرف شد.

وی از اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر دام‌های قربانی در این ایام خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین در سال گذشته 25 هزار و 711 راس دام سنگین و سبک در کشتارگاه‌های دام استان ذبح و طی فرایند نظارتی این اداره‌کل وارد چرخه مصرف شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با تأکید بر اینکه نظارت های بهداشتی دامپزشکی در طول سال به صورت مستمر انجام و در برخی از مناسبت ها این نظارت‌ها تشدید می‌شود، گفت: دامپزشکی اردبیل با ساماندهی 34 اکیپ ثابت و سیار متشکل از 69 دکتر دامپزشک و کارشناس فنی در امر بازرسی گوشت و 10 روحانی ناظر ذبح شرعی در عید سعید قربان بر ذبح دام نظارت می‌کنند.

فیضی با اشاره به اینکه در این راستا اطلاع‌رسانی‌های لازم در سطح استان انجام شده است، بیان کرد: کشتارگاه‌های دام تمامی شهرستان‌های استان در روز عید قربان فعال بوده و شهروندان می‌توانند دام قربانی خود را در کشتارگاه و طی فرآیند نظارت بهداشتی ذبح و آماده‌سازی کنند.

وی افزود: با توجه به شروع فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و دیگر بیماری‌های مهم مشترک بین انسان و دام توصیه اکید ما ذبح دام‌های قربانی در کشتارگاه ها و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی است.

علائم بیماری تب کنگو چیست؟

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل به شهروندانی که بر اساس سنت حسنه تمایل دارند دام خریداری شده را در منزل ذبح و قربانی کنند، توصیه کرد: حتماً به اکیپ‌های سیار نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی که در روز عید قربان در میادین اصلی و مهم تمامی شهرستان‌های استان مستقر هستند، مراجعه و از خدمات نظارتی این اداره‌کل به صورت رایگان بهره‌مند شوند.

فیضی با تأکید بر اینکه مردم باید از سالم بودن دام و لاشه دام قربانی اطمینان کامل داشته باشند، تصریح کرد: در صورت ذبح دام در منزل نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت و آلایش دامی به مدت 48 ساعت در یخچال ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از فعالیت و خدمات‌رسانی 3 واحد کشتارگاه صنعتی دام، 3 واحد کشتارگاه صنعتی طیور و 6 واحد کشتارگاه سنتی دام در حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه خبر داد و خاطرنشان کرد: از ابتدای سالجاری 7 هزار و 51 مورد  از مراکز تولید، توزیع و عرضه فراورده‌های  خام دامی بازدید بهداشتی به عمل آمده و 57 هزار و 552 کیلوگرم فراورده‌های خام دامی آلوده، غیربهداشتی و تاریخ منقضی ضبط و از چرخه مصرف خارج شده است.

فیضی با بیان اینکه در این مدت 66 متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی با تشکیل پرونده به مراجع قضایی استان معرفی شده است، اظهار کرد: شهروندان باید گوشت قرمز، سفید و آلایش خوراکی مورد نیاز خود را به صورت بسته‌بندی کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کرده و به هنگام خرید گوشت قرمز حتماً به مهر بهداشتی دامپزشکی و لیبلی که به همین منظور با تاریخ تولید و انقضا در قسمت ساق لاشه نصب می‌شود، دقت کنند.

وی با اشاره به اینکه شماره تلفن 33394800 و سامانه ارتباطی 1512 اداره کل دامپزشکی استان برای دریافت گزارش های مردمی منظور شده است، گفت از عموم شهروندان انتظار داریم به عنوان شهروند ناظر دامپزشکی همیار خادمان خود در دامپزشکی استان استان باشند و هرگونه موارد مشکوک و تخلف بهداشتی را گزارش کنند.

انتهای پیام/132

 

ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
ارسال از وردپرس به شبکه های اجتماعی ایرانی
دکمه بازگشت به بالا