51 اکیپ بر ذبح دام‌های نذری در گیلان نظارت می‌کنند

معاون سلامت دامپزشکی گیلان از فعالیت ۶۰ نیروی متخصص در قالب ۵۱ اکیپ ثابت و سیار در سطح استان خبر داد و گفت که این اکیپ‌ها وظیفه نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دام‌های نذری را بر عهده دارند.
– اخبار استانها –

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، سعید جوان، معاون سلامت دامپزشکی گیلان امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص ذبح دام در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی هشدار داد و اظهار کرد: با توجه به سنت ذبح دام توسط هیئات عزاداری و برخی شهروندان در این ایام، ضروری است عزاداران از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند. 

وی با اشاره به خطرات بهداشتی ناشی از ذبح دام خارج از کشتارگاه افزود: این اقدام می‌تواند خطر انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را افزایش داده و تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی جامعه باشد، کشتارگاه‌های صنعتی دام استان با تمهیدات ویژه از ساعت 6 صبح تا 14 آماده پذیرش دام‌های نذری و قربانی شهروندان هستند. 

معاون سلامت دامپزشکی گیلان با اشاره به پیش‌بینی اکیپ‌های نظارتی در این ایام بیان کرد: 60 نیروی متخصص شامل دامپزشکان، بازرسان بهداشتی گوشت و ناظران شرعی در قالب 51 اکیپ ثابت و سیار در سطح استان وظیفه نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دام‌های نذری را بر عهده دارند. 

جوان از شهروندان درخواست کرد که دام‌های نذری خود را به کشتارگاه‌های استان منتقل کنند تا ذبح آن‌ها تحت نظارت کامل بهداشتی و شرعی انجام شود و گوشت استحصالی برای مصرف نذورات به‌صورت سالم در اختیار عزاداران قرار گیرد. 

وی با تأکید بر خطرات احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، به‌ویژه تب کریمه کنگو، بیان کرد: شهروندان و مسئولان هیئات مذهبی باید گوشت قربانی و آلایش خوراکی دام را پس از نگهداری به مدت 24 و 48 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال، برای طبخ غذا استفاده کنند. 

معاون سلامت دامپزشکی گیلان از خیرین و شهروندان خواست فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را از طریق سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره 1512 اطلاع دهند. 

انتهای پیام/

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا