آغاز فصل برداشت خرما از نخلستان‌های رودان و میناب

با آغاز برداشت خرما از نخلستان‌های رودان و میناب، بار دیگر هرمزگان به یکی از قطب‌های مهم تولید خرمای کشور تبدیل شده است پیش‌بینی می‌شود مجموع برداشت رطب و خرما در این دو شهرستان به ۹۵ هزار تن برسد که بخشی برای مصرف داخلی و بخشی برای صادرات است.
– اخبار استانها –

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از هرمزگان، فصل برداشت رطب و خرما در استان از راه رسیده و هزاران نخل در شهرستان‌های رودان و میناب بار دیگر طلای شیرین جنوب را به بار نشانده‌اند. 

طبق اعلام مدیران جهاد کشاورزی این دو شهرستان، پیش‌بینی می‌شود بیش از 95 هزار تن انواع خرما و رطب در این فصل برداشت شود.

در شهرستان رودان که حدود 7 هزار هکتار سطح زیر کشت نخل دارد، برداشت خرما از اواخر خردادماه آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه خواهد داشت فراز امیری مدیر جهاد کشاورزی رودان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اعلام کرد: پیش‌بینی می‌کنیم امسال بیش از 35 هزار تن انواع خرما و رطب از نخلستان‌های رودان برداشت شود خرمای رودان علاوه بر تأمین بازارهای داخلی، به کشورهای حوزه خلیج فارس و روسیه نیز صادر می‌شود.

وی با اشاره به تنوع ارقام تولیدی افزود: برداشت خرما با رقم آلمهتری آغاز شده و تا اواخر شهریور با رقم هلیلی ادامه خواهد داشت، آلمهتری، مرداسنگ، کریته، هلیلی و خنیزی از مهم‌ترین و باکیفیت‌ترین ارقام تولیدی رودان هستند که به دلیل طعم و ماندگاری بالا در بازار تقاضای زیادی دارند.

میناب؛ پیشتاز خرمای خنیزی در جنوب کشور

در کنار رودان، شهرستان میناب نیز به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید خرما در جنوب کشور شناخته می‌شود. ناصر نورزاده، معاون سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میناب، در همین رابطه گفت: میناب با بیش از 12 هزار هکتار نخلستان و تولید سالیانه 60 هزار تن خرما، از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خرمای استان است برداشت خرما در این شهرستان از خرداد آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.

نورزاده با اشاره به آغاز برداشت رطب خنیزی از نخلستان‌های میناب افزود: رطب خنیزی یکی از باارزش‌ترین ارقام خرمای ایران است که به‌صورت رطب تازه و خرمای خشک در بازار عرضه می‌شود. 

وی گفت: این رقم به‌دلیل شیرینی ملایم، بافت نرم و طعم منحصر‌به‌فرد، محبوبیت زیادی در بین مصرف‌کنندگان دارد.

وی تأکید کرد: علاوه بر رقم خنیزی، ارقام دیگری همچون آلمهتری، مرداسنگ، هلیلی و کریته نیز به‌صورت تازه‌خوری برداشت می‌شوند و به شهرهایی مانند بندرعباس، قشم و کیش ارسال می‌گردند.

به گزارش تسنیم، خرمای تولیدی رودان و میناب علاوه بر نقش مهم در تأمین بازار داخلی، در سال‌های اخیر سهم قابل‌توجهی از صادرات غیرنفتی استان را نیز به خود اختصاص داده است کیفیت بالا، طعم دل‌چسب، تنوع در ارقام و رعایت استانداردهای بسته‌بندی از جمله دلایلی است که خرمای هرمزگان را به محصولی استراتژیک در سبد صادرات کشاورزی کشور تبدیل کرده است.

انتهای پیام/864

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا