افزایش 52 درصدی قیمت نان در کرمانشاه

دبیر اتحادیه خبازان کرمانشاه از افزایش ۵۲ درصدی قیمت نان دولتی پس از چند سال ثبات خبر داد و گفت: کیفیت نان در فصل تابستان با مشکلاتی روبه‌رو شده که کیفیت گندم و آرد در این موضوع نقش اساسی دارد.
– اخبار استانها –

یزدان صفری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه قیمت نان دولتی پس از چند سال ثبات، افزایش یافته است، اظهار کرد: امسال نان‌های دولتی با افزایش 52 درصدی قیمت مواجه شد، در حالی که قیمت نان برای مدت طولانی ثابت مانده بود، این تغییر اعمال شد.

وی در ادامه به وضعیت قیمت نان‌های آزاد اشاره کرد و افزود: در نان‌های آزاد، چون هیچ‌ گونه یارانه‌ای از سوی دولت به مواد اولیه تعلق نمی‌گیرد، قیمت‌ها به  شرح نان سنگک (430 تا 450 گرم) 18 هزار تومان، نان بربری (320 تا 340 گرم) 15 هزار تومان و نان تافتون (200 گرم) 8500 تومان است.

دبیر اتحادیه خبازان کرمانشاه افزود: نان لواش آزاد در کرمانشاه موجود نیست، اما قیمت هر قرص 120 گرمی آن 4500 تومان است.

صفری عنوان کرد: در صورت درخواست مشتری برای افزودن کنجد، هر واحد پنج گرمی کنجد برای نان بربری 2000 تومان و برای نان سنگک که دو واحد استفاده می‌شود، 4000 تومان به قیمت نان افزوده می‌شود.

وی درباره کیفیت نان و مشکلات موجود در برخی نانوایی‌ها بیان کرد: عوامل متعددی بر کیفیت نان تأثیرگذار هستند، یکی از مهم‌ترین مشکلات در فصل تابستان، ورود گندم‌های تازه برداشت‌ شده به چرخه تولید آرد است، گندم‌هایی که هنوز خواب کافی نداشته و ثبات در میزان رطوبت، گلوتن و نشاسته آن‌ها حاصل نشده است.

دبیر اتحادیه خبازان کرمانشاه افزود: این موضوع باعث می‌شود حتی نانوایی‌هایی که به‌طور مداوم از آن‌ها خرید می‌شود، نانی با کیفیت پایین‌تر نسبت به گذشته ارائه دهند. 

صفری گفت: 15 کارخانه آرد فعال در سطح استان وجود دارد و نانوایان بسته به محل خرید، آرد با کیفیت متفاوتی دریافت می‌کنند، در صورت مشاهده مشکل، موضوع از سوی اتحادیه به اداره غله و سازمان غذا و دارو گزارش شده و بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد.

وی همچنین با اشاره به کاهش نیروی کار در نانوایی‌ها عنوان کرد: با توجه به پایین بودن قیمت نان در سال‌های گذشته، انگیزه برای فعالیت در این حرفه کاهش یافته و جذب نیروی انسانی باکیفیت با مشکل مواجه شده است.

دبیر اتحادیه خبازان کرمانشاه با توصیه‌ای به شهروندان در خصوص نگهداری نان افزود: برای حفظ کیفیت نان در منزل، پیشنهاد می‌شود که شهروندان هنگام خرید نان، سفره‌ای پارچه‌ای به همراه داشته باشند و پس از کاهش حرارت نان، آن را در پارچه و سپس در کیسه نایلونی قرار دهند تا از خشک شدن یا عرق کردن نان جلوگیری شود.

انتهای پیام/

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا