راهکارهای فوری برای نجات دام و طیور از گرمای بی‌سابقه

همزمان با ثبت دمای بی‌سابقه در مازندران، مدیرکل دامپزشکی استان با صدور دستورالعمل‌های فنی، بر لزوم اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت دام و طیور تأکید کرد.
– اخبار استانها –

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، دکتر حمزه آقاپورکاظمی مدیرکل دامپزشکی مازندران، خنک‌سازی محیط، افزایش دسترسی به آب تمیز، پرهیز از چرای روزانه و تقویت تهویه را از راهکارهای کلیدی برای کاهش استرس گرمایی و جلوگیری از شیوع بیماری‌های ثانویه عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به افزایش بی‌سابقه دمای هوا در روزهای اخیر، هشدار داده شد که این پدیده سلامت دام، طیور و آبزیان را به شدت تهدید می‌کند. 

وی افزود: رعایت نکات بهداشتی و مدیریتی می‌تواند از گرمازدگی و تلفات ناشی از آن جلوگیری کند.  

آقاپور کاظمی همچنین خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله، تهویه و خنک‌سازی محیط پرورش بوده و استفاده از پنکه‌های سقفی، مه‌پاش و جریان‌دهی هوا از راهکارهای مؤثر برای کاهش دماست.

 وی در ادامه افزود: دام‌ها نیز مانند انسان در هوای گرم به آب خنک و تمیز نیاز دارند و مصرف آب آن‌ها در این شرایط افزایش می‌یابد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه بیشتر تلفات دامی ناشی از خود گرما نیست، بلکه بیماری‌های ثانویه عفونی و تنفسی عامل اصلی هستند، توضیح داد: تراکم دام‌ها در آغل‌های بدون تهویه، افزایش گازهای مضر ناشی از فضولات و رطوبت بالا، شرایط را برای شیوع بیماری‌ها مساعد می‌کند.

وی به دامداران توصیه کرد از چرای دام در ساعات گرم روز خودداری کرده و تغذیه را به زمان‌های خنک‌تر موکول کنند. 

آقاپور کاظمی همچنین به تشریح علائم استرس گرمایی در طیور پرداخت و گفت: کاهش تحرک، پرریزی، له‌له زدن، کاهش مصرف خوراک و افزایش مصرف آب از نشانه‌های هشداردهنده در پرندگان است.

وی دمای ایده‌آل برای پرورش جوجه‌ها را بین 18 تا 21 درجه سانتیگراد دانست و تأکید کرد:در فصول گرم باید فضای آبخوری‌ها را 25 درصد افزایش داد و تغذیه را به شب‌ها موکول کرد. 

آقاپورکاظمی با تاکید بر سرویس به موقع و اماده به کار بودن ژنراتور برق اضطراری گفت: پیشنهاد می شود ژنراتور برق اضطراری دوم برای مرغداری ها تهیه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیر گرمای هوا بر آبزیان اشاره کرد و گفت: در استخرهای پرورش ماهی، کاهش اکسیژن محلول در آب یک خطر جدی است و باید با افزایش هوادهی از تلفات جلوگیری کرد.

 مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین به تفاوت دمای مناسب برای آبزیان سردابی (14 درجه) و گرمابی (28 درجه) اشاره و خواستار نظارت دقیق پرورش‌دهندگان شد.  
  
آقاپور کاظمی  با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی برای ذخیره‌سازی آب سالم و عایق‌بندی تانکرهای آب، از دامداران و مرغداران خواست تا با رعایت اصول بهداشتی و مدیریتی، از خسارات ناشی از موج گرمای فعلی جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا