راهکارهای علمی برای کاهش 50 درصدی مصرف آب کشاورزی در خوزستان

عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی خوزستان با ارائه ۷ راهکار کلیدی، گفت: برای حفظ منابع آبی باید به سمت کشاورزی دانش‌بنیان که حافظ منابع آبی و خاکی و گیاهی است، حرکت کنیم
– اخبار استانها –

علیرضا شافعی‌نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، راهکارهای علمی برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی استان را تشریح کرد.  

وی با تأکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت، گفت: باید کشت محصولات پرآب‌بر مانند برنج، نیشکر و هندوانه در مناطق خشک کاهش یابد و به سمت کشت زعفران، حبوبات، دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی حرکت کنیم. کشت گلخانه‌ای نیز می‌تواند مصرف آب را تا 90 درصد کاهش دهد.

این استاد دانشگاه بهینه‌سازی روش‌های آبیاری را دومین راهکار مهم دانست و افزود: جایگزینی آبیاری غرقابی با روش‌های قطره‌ای و زیرسطحی، استفاده از حسگرهای هوشمند و زمان‌بندی صحیح آبیاری می‌تواند تحول بزرگی ایجاد کند.

شافعی‌نیا با اشاره به مدیریت منابع آب و خاک گفت: استفاده از پساب تصفیه‌شده، آب‌های شور و اجرای طرح‌های آبخیزداری از راهکارهای مؤثر است. خاکورزی حفاظتی نیز تبخیر آب را کاهش می‌دهد.

وی خواستار حمایت‌های دولتی شد و گفت: تعرفه‌گذاری آب بر اساس الگوی مصرف، حمایت مالی از کشاورزان و آموزش روش‌های نوین ضروری است. توسعه کشاورزی دانش‌بنیان با استفاده از بذرهای مقاوم و پایش ماهواره‌ای نیز بسیار مؤثر خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی خوزستان در پایان تأکید کرد: با اجرای این راهکارها به صورت جامع می‌توان مصرف آب کشاورزی را 40 تا 50 درصد کاهش داد و به کشاورزی پایدار دست یافت.

انتهای پیام/341/

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا