تولید 630 تن عسل در یزد
عباس حاجیحسینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد، ضمن گرامیداشت روز جهانی عسل، گفت: با وجود شرایط کویری و کمبارش بودن استان، دامنههای شیرکوه و کوهپایههای اطراف آن با پوشش گیاهی کمیاب، محیطی مناسب برای پرورش زنبور عسل فراهم کردهاند. بر همین اساس، از اواخر زمستان تا اوایل تابستان، فعالیت زنبورداری در این مناطق رونق چشمگیری دارد.
وی افزود: در حال حاضر 714 زنبوردار با 98 هزار و 370 کلنی فعال در استان مشغول فعالیت هستند که در سال 1403 موفق به تولید بیش از 630 تن عسل، 5.5 کیلوگرم ژله رویال، 385 کیلوگرم گرده گل و 70 کیلوگرم برهموم شدند.
به گفته وی، بیش از 80 درصد این تولیدات مربوط به شهرستانهای مهریز و تفت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین از تولید و توزیع بیش از چهار هزار ملکه تجاری در بین زنبورداران خبر داد و افزود: در سالهای اخیر، تولید فرآوردههای فرعی کندو بهویژه زهر زنبور عسل به دلیل ارزش اقتصادی بالا مورد استقبال زنبورداران حرفهای قرار گرفته است.
حاجیحسینی با اشاره به سیاستهای سازمان در حمایت از این صنعت، بیان کرد: سرمایهگذاری در زمینه خروج از تکمحصولی، اصلاح نژاد، بازسازی کندوها، بهبود مدیریت فنی و تغذیه و مدیریت کوچ زنبورستانها در دستور کار قرار دارد.
وی در پایان با تأکید بر اینکه عسل یزد به استانهای همجوار صادر میشود، خاطرنشان کرد: به دلیل تنوع گونههای گیاهی مرتعی و کوهستانی مانند فرفیونها، آویشن، گون، گاوزبان و مرزنگوش و همچنین رطوبت پایین (حداقل 17 درصد)، عسل تولیدی یزد در شمار عسلهای ممتاز ایران قرار دارد.
انتهای پیام/781