فعالیت بیش از 370 کشتارگاه سنتی و صنعتی در کشور

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: اولویت امروز توسعه کشتارگاه‌های صنعتی دام و کاهش تعداد کشتارگاه‌های سنتی است در همین راستا ۳۷۰ کشتارگاه سنتی و صنعتی در کشور فعالیت می‌کنند
– اخبار استانها –

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید سعید حسینی در آیین رونمایی از دستورالعمل اجرایی کشتارگاه های صنعتی دام در مشهد اظهارکرد: هم اکنون حدود 370 کشتارگاه در کشور فعال است و از این تعداد، 70 کشتارگاه صنعتی و حدود 300 کشتارگاه سنتی هستند.

وی افزود: با توجه به اینکه نگاه سازمان دامپزشکی کشور توسعه کشتارگاه های صنعتی و جلوگیری از فعالیت کشتارگاه های سنتی است بنابراین طی سالهای اخیر تعداد زیادی از کشتارگاه های سنتی در کشور جمع شده اند که بدین منظور بیشتر باید کار کرد.

حسینی، امنیت غذایی را یک مقوله و دغدغه اساسی هر کشوری دانست وتاکید داشت : این موضوع می تواند یکی از مولفه‌های امنیت ملی هم باشد ، اگر کشوری در همه جنبه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و غیره توسعه پیدا کند، اما در مقوله امنیت غذایی توسعه پیدا نکند و امنیت غذایی مردم را تامین نکرده باشد موفق نمی شود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد : آنچه می تواند به توسعه کشور کمک کند، افزایش اشتغال و سرمایه گذاری روی موضوع امنیت غذایی است ، جلوگیری از ضایعات و پرت منابع، کمک می کند این موارد نیز به چرخه تولید بازگشته و سبب توسعه تولید شود.

حسینی ادامه داد: در راستای تامین امنیت غذایی و ساماندهی و نظارت بهتر در امور دامپزشکی و کشتارگاه، نخستین مجموعه مقررات ملی دامپزشکی با استفاده از خرد جمعی و نظر سایر همکاران تدوین شد و در اختیار سایر ادارات کل دامپزشکی های استان ها قرار گرفت

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی اضافه کرد: امنیت غذایی بایستی از جنبه های مختلف چه از نظر تولید و نظارت بر تولید و غیره مورد بررسی قرار گیرند ،بنابراین امنیت غذایی و امنیت ملی می توانند با هم گره بخورند و در توسعه و موفقیت یک کشور اثرگذار باشند.

دکتر عباسعلی مطلبی، رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور نیز در ادامه گفت: کشتارگاه ها نقش مهمی در تنظیم بازار دارند و یکی از مسوولیت های اساسی در تنظیم بازار مسأله کشتارگاه است ، دامپزشکانی که احراز صلاحیت شده اند می توانند از طرف حاکمیت در کشتارگاه ها مستقر شوند و کار دولت در حوزه نظارت و مشاوره ها و راهنمایی دادن به مسوولان کشتارگاه ها را انجام دهند تا گوشت سالم به دست مردم برسد و زنجیره سرد رعایت شود.

وی با اشاره به اینکه ما باید گوشت سالم با تمام استانداردهای لازم را به مردم بدهیم و این استانداردها در کشور بسیار سختگیرانه تر از استانداردهای بین‌المللی بوده وچ تصریح کرد : آیین نامه مزبور در این راستا تدوین شده است.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد: در گذشته ساختار و مفهومی برای نظارت و بازرسی کشتارگاه های سنتی نبود و با چالشهای عظیمی رو برو بودیم که با ساماندهی کشتارگاه ها و صنعتی شدن آن ها تحول عظیمی در این زمینه صورت گرفت.

مطلبی افزود: آنچه به ما در شناخت و تشخیص انواع بیماری های دام و بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات کمک می کند، کشتارگاه ها هستند.

وی ادامه داد: همچنین کشتارگاه ها به رشد و توسعه اقتصادی کمک می کنند، چراکه در کشتارگاه ها با استحصال و بهره برداری از تمام اجزای دام از شاخ، دم، پوست، اعضا و گوشت و غیره می توان ارزش افزوده ایجاد کرد که سبب رونق اقتصاد کشور می شود ، به همین دلیل است که کشتارگاه، پالایشگاه دام است و در زنجیره تولید نقش دارد و اگر کشتارگاه ها نباشند تولید دچار مشکل می شود.

انتهای پیام

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا