خراسان شمالی پیشرو در پخت نان با سوخت جایگزین است
علی ثروتی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت: نان بهعنوان قوت غالب خانوارها جایگاه ویژهای در سبد معیشت دارد و باید در شرایط بحران نیز بدون وقفه تأمین شود. با برنامهریزی انجامشده و همکاری دستگاههای مرتبط، سوخت مصرفی 30 درصد نانواییهای استان از گاز شهری به سوختهای جایگزین همچون گاز مایع، گازوئیل، مازوت یا نفت، و همچنین تأمین برق از طریق موتور برقهای بنزینی و دیزلی تغییر یافته است.
وی افزود: در رزمایش اخیر برای نخستین بار پخت نان با موتور برق و گاز مایع با کیفیتی برابر با شرایط عادی انجام شد و فرآیند تحویل نان بدون ایجاد صف و معطلی ادامه یافت. این اقدام با دستور استاندار و عاملیت معاونت اقتصادی استانداری، حمایت بانکهای عامل و تأمین منابع از محل اعتبارات بانکها و بدون استفاده از منابع استانی اجرا شد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به جانمایی تجهیزات خاطرنشان کرد: این تجهیزات بر اساس پراکندگی جمعیتی، بعد مسافت و ظرفیت مصرف، در مراکز شهرستانها و شهرهای بزرگ گسترش یافت تا در شرایط اضطراری، ضمن پاسخگویی به نیاز محلی، امکان تأمین نان روستاهای مجاور نیز فراهم شود.
ثروتی تأکید کرد: با سه برابر کردن ظرفیت پخت این 30 درصد نانواییها میتوان در شرایط خاص تمام نیاز روزانه نان استان را تأمین کرد. وی همچنین از برنامه برای توسعه دوگانهسوز کردن همه نانواییها با مشارکت بانکها، اتحادیه نانوایان و دستگاههای مرتبط خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع گلخانهها اشاره کرد و گفت: در گذشته گلخانههای استان به تجهیزات سوخت دوم برای گرمایش مجهز بودند. اکنون با توجه به ناترازی برق، برنامهریزی شده تا این واحدها نیز به موتور برقهای دیزلی و انواع دیگر مجهز شوند تا در شرایط خاص، فعالیت آنها بدون وقفه ادامه یابد.
انتهای پیام/311/.