توسعه و تثبیت مصرف نان کامل در استان مرکزی
غلامرضا ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به اجرای نهضت نان کامل در استان مرکزی گفت: نهضت نان کامل یکی از پروژههای بسیار موفق استان مرکزی است به طوری که این طرح از این استان به تمام استانهای کشور تسری پیدا کرد.
وی افزود: در سطح ملی شیوهنامهها و دستورالعملهای لازم به واسطه تجربه خوبی که در استان مرکزی وجود داشت؛ صادر شد و هم اکنون سیاستهای کلان برای توسعه نان کامل در سطح کشور توسط وزرات بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و مجلس شورای اسلامی در حال تدوین است.
استان مرکزی قطب تولید آرد و نان کامل
ملکی تصریح کرد: استان مرکزی از استانهای پیشگام در اجرای طرح نهضت ملی نان کامل در سطح کشور بوده و قطب آرد و نان کامل کشور به شمار میرود از این رو بیشترین تعداد نانواییها در حوزه پخت نان کامل در استان مرکزی وجود دارد.
پخت نان کامل در بیش از 90 واحد خبازی استان مرکزی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی عنوان کرد: پخت نان کامل در بیش از 90 واحد خبازی استان مرکزی انجام میشود و حدود 24 واحد در شهر اراک به پخت نان کامل فعالیت دارند، اکثر نانواییها از آرد یارانهای استفاده میکند و این یکی از مزیت های این پروزه در استان است که توانستهایم آرد یارانهای را در استان عرضه کنیم.
دانشگاه علوم پزشکی اراک پیگیر طرحهای تکمیلی طرح نهضت ملی نان کامل
وی با بیان اینکه طرحهای پژوهشی خوبی در گذشته در حوزه نان کامل انجام شده و اکنون طرحهای تکمیلی توسط دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است، اظهار کرد: توسعه اولیه در حوزه آرد و نان کامل انجام شده است و در مرحله دوم باید به فکر ثبیت این دستاورد باشیم و بتوانیم این مهم را حفظ و نگهداری کنیم.
اثرگذاری مصرف نان کامل در سلامت و تغذیه افراد
ملکی ادامه داد: تثبیت اقدامات انجام شده در حوزه آرد و نان کامل نیازمند برنامههای فرهنگی و اطلاع رسانی است و باید مزیت نان کامل برای مصرف کنندگان، از نظر بهداشت، سلامت و تغذیه و همچنین از نظر اقتصاد و صرفه جویی اطلاع رسانی شود و مردم با مزیتهای نان کامل آشنا شوند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی عنوان کرد: براساس تجربه میدانی که در این حوزه داشتیم و صحبت با خانوادههای که نان کامل مصرف داشتند؛ همه آنها اذعان کردند که سیستم گوارشی آنها به نان کامل عادت کرده و مصرف نانهای دیگر برای آن سخت است، این از مزیتهای پروژه نان کامل است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم شاهد ارتقا، توسعه و تثبیت مصرف نان کامل در استان و در سطح کشور باشیم و به قدری نان کامل گسترش پیدا کند که هر کسی در هر جایی به نان کامل دسترسی داشته باشد.
انتهای پیام/711/