توصیه‌های غذایی به دانش‌آموزان در آستانه بازگشایی مدارس

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آغاز سال تحصیلی، توصیه‌هایی به خانواده‌ها جهت استفاده از تغذیه سالم برای دانش آموزان داشت.
– اخبار استانها –

سیاوش باباجعفری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم از شیراز، بر خواب به موقع و زودهنگام دانش‌آموزان با بازگشایی مدارس در شب تأکید و اظهار کرد: غذای سبک در شب میل شود تا صبح با اشتهال کامل صبحانه صرف شود.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: تا جای امکان صبحانه دانش‌آموزان در منزل صرف شود و در غیر این صورت اگر قرار است دانش آموز صبحانه خود را در مدرسه میل کند، باید تغذیه سالم در کیف تغذیه دانش‌آموز گذاشته شود.

این دکترای تخصصی علوم تغذیه ادامه داد: از لقمه‌های شیرین، چرب و همچنین تنقلات ناسالم در تغذیه وعده صبحانه پرهیز شود، چرا که با مصرف آنها علاوه بر تغییر عادت غذایی و چاقی، مواد غذایی سالم جذب بدن نخواهد شد.

باباجعفری با تأکید بر اینکه نباید تحت هیچ شرایطی وعده صبحانه در دانش‌آموزان حذف شود، عنوان کرد: بعضی از مادران به دلیل سیری فرزندانشان و یا عدم تمایل به صبحانه به کیک و آبمیوه پناه می‌آورند که تکرار آن موجب عادت نادرست می‌شود.

وی با بیان اینکه برای میان وعده نیز باید از شیر، لبنیات، مغزها و میوه‌جات استفاده شود، مجدداً تأکید کرد: شام باید زود مصرف شود تا دانش‌آموزان با اشتهای کامل صبحانه میل کنند. البته دانش‌آموزان نباید با سیری سمت غذا بروند تا لقمه صبحانه آنها در مدرسه به خانه برگشت نخورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر عدم جایگزینی تغذیه ناسالم به جای سالم از سوی والدین نیز تأکید کرد و افزود: باید به اندازه کافی به فرزندان به ویژه دانش‌آموزان غذا داده شود نه بیش از حد مورد نیاز و یا کمتر.

به گفته باباجعفری، همچنین با توجه به اپیدمی چاقی باید نسبت به مصرف زیاد تنقلات چرب و شور کنترل لازم انجام شود.

وی معتقد است؛ مادر، دروازه‌بان و تعیین‌کننده عادت غذایی اعضای خانواده است. مادران باید از سوی مربیان بهداشتی مدارس آموزش ببینند تا سفره سالمی در خانه پهن شود که هم از تنوع و هم از سلامت غذایی کافی برخوردار باشد.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص استفاده از ویتامین D در دانش‌آموزان نیز گفت: با توجه به مطالعات انجام شده، درصد بالایی از جمعیت کشور با کمبود این ویتامین مواجه هستند، بنابراین باید به طور مستمر و به اندازه نیاز از آن استفاده شود. مصرف یک قرص 50 هزار ویتامین D معمولا چهار تا پنح هفته یکبار کفایت می‌کند.

باباجعفری به انجام فعالیت بدنی مناسب در کنار تغذیه جهت جلوگیری از چاقی در دانش‌آموزان نیز تأکید کرد و گفت: باید به اندازه نیاز بدن غذا مصرف و همچنین استفاده از خیار، هویج، کنجد و … در میان وعده‌ها گنجانده شود.

انتهای پیام/424

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا