زمان برگزاری جشنواره آش باید به اردیبهشت منتقل شود
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از زنجان، آش این نوشداروی دیرین راز شفا بخشی خود را وامدار گیاهان و سبزیهای معطری است که در دیگ جوشان عصاره شگفتانگیز سلامتی را بیدریغ پیشکش انسان میکند.
گویی هر گیاه با طعم و عطر بی همتای خود نقشی بر بوم شفابخشی آش میزند و آن را برای درمانی خاص مهیا میسازد. زنجان این نگین درخشان شمالغرب کشور با دامنه هایی آکنده از سبزیهای کوهی بی نظیر در بهار سفرهای رنگین از طعمها و عطرها می گستراند و به آشهایش هویتی خاص میبخشد البته در دیگر گوشههای این کشور پهناور هم سبزیهای ویژه بهار الهام بخش دستپخت های بی نظیر کدبانوهایی میشود که این روزها در جشنواره آش زنجان گرد هم آمدند.
با این حال جشنواره آش زمانی برگزار میشود که دامن طبیعت از آن همه نعمت خدادادی بیبهره است در این هنگام آشپزان ناگزیرند تا سبزیهای معمولی، خشک شده یا فریز شده به کار ببرند که از آن طراوت و عطر بهاری محروم هستند.
نیکوتر بود که این جشنواره به زمانی موکول میشد که طبیعت سبزیهای خوش عطر و طعم خود را به سخاوت میبخشد و آشپزان را در خلق شاهکارهای خود یاری میرساند.
در حاشیه این جشنواره علی صادقی معاون سیاسی، امنیتی استاندار زنجان در خصوص زمان برگزاری جشنواره آش، خواستار بازنگری جدی شد و اظهار داشت: مناسبت برگزاری این جشنواره با فصل اردیبهشت ماه همخوانی دارد؛ زمانی که گیاهان کوهی تازه و باکیفیت در دسترس هستند. در حال حاضر، ممکن است از مواد خشکشده استفاده شود که کیفیت مطلوب را ندارد.
وی پیشنهاد کرد که تاریخ برگزاری جشنواره به اواخر اردیبهشت ماه منتقل شود تا با سرسبزی طبیعت و طراوت مواد اولیه، این رویداد بتواند به بهترین شکل برگزار و زمینه ثبت جهانی آن فراهم شود.
معاون استاندار زنجان با بیان اینکه در خصوص آش میتوان دهها کتاب نوشت و به موضوعاتی چون وحدت، تعاون و همدلی پرداخت، تاکید کرد: تشکیل یک کمیته علمی برای بررسی این موضوع و پیگیری روند ثبت جهانی آن، امری ضروری است.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالقوه زنجان در حوزه گردشگری و جشنوارهها و تاکید بر لزوم استفاده از این فرصتها برای توسعه اقتصادی و فرهنگی استان، ابراز کرد: این میراث ارزشمند که از دیرباز در استان زنجان ریشه دارد، باید با جدیت پیگیری و به سمت جهانی شدن هدایت شود تا از ثبت آن به نام دیگران جلوگیری به عمل آید.
معاون استاندار زنجان با انتقاد از برخی کوتاهیها در گذشته، افزود: متأسّفانه در مواردی به این ظرفیتها توجه کافی نشده و شاهد بودهایم که برخی دستاوردها و میراث فرهنگی ما در نقاط دیگر به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به حضور مهمانان خارجی در این دوره از جشنواره، تصریح کرد: جهانیسازی این رویداد میتواند زنجان را در حوزه گردشگری، مهمانپذیری و توسعه اقتصادی به جایگاه شایستهای برساند و زمینهساز حضور گستردهتر گردشگران خارجی و ایجاد رونق اقتصادی، عمرانی و اجتماعی در استان باشد.
این مسئول ادامه داد: جشنواره آش تنها یکی از ظرفیتهای استان زنجان است و این خطه شایستگی دارد به قطب جشنوارههای ملی و بینالمللی تبدیل شود که علاوه بر جنبههای فرهنگی و اجتماعی، در افزایش ماندگاری مسافران نیز مؤثر خواهد بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه در ایام نوروز بیش از 3 میلیون نفر از زنجان عبور کردهاند اما میانگین ماندگاری آنها تنها 20 دقیقه بوده است، بر ضرورت ایجاد جذابیتهای بیشتر برای گردشگران و توسعه زیرساختهای گردشگری تاکید کرد و گفت: این امر میتواند زمینهساز سرمایهگذاری در بخشهایی همچون هتلسازی و اقامتگاهها شود.
انتهای پیام /