از صیفیجات تا دامپروری؛ لرستان استانی با دو چهره متفاوت در کشاورزی ایران
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، جلسه اخیر مسئولان حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی لرستان، با حضور نمایندگان ولی فقیه استانهای همجوار، به صحنهای برای مرور ظرفیتها، و چالشها در حوزه کشاورزی و دامپروری بدل شد.
نامدار صیادی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، در این جلسه بر اهمیت امنیت غذایی تأکید کرد و آن را پیوندی مستقیم با امنیت ملی دانست.
او با اشاره به تجربه جنگ 12 روزه و بحرانهای ناشی از اختلال در تأمین نان، هشدار داد که کوچکترین اخلال در چرخه تولید و توزیع مواد غذایی میتواند بحرانزا باشد.
لرستان با کمتر از 800 هزار هکتار اراضی زراعی و بیش از 5.5 میلیون واحد دامی در ردیف قطبهای اصلی دامپروری کشور قرار گرفتهاست.
قرار گرفتن این استان در طرح ملی جهش تولید گوشت قرمز و انتخاب آن بهعنوان یکی از شش استان پایلوت کشور، مهر تأییدی بر این جایگاه استراتژیک است.
بهگفته صیادی سالانه حدود سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در لرستان شامل 2 میلیون و 350 هزار تن محصولات زراعی، 360 هزار تن محصولات باغی و 370 هزار تن محصولات دامی و شیلاتی تولید میشود.
افزایش تولید ماهی از 15 هزار تن به 40 هزار تن در یک دهه اخیر نیز نشانهای از پویایی ظرفیتهای آبی لرستان است. اما همهچیز به این آمارهای مثبت ختم نمیشود.
صیادی در سخنان خود از خلأ عملکرد بهعنوان بزرگترین چالش کشاورزی لرستان یاد کرد و عملکرد مزارع را در شرایط یکسان اقلیمی و خاک از 200 کیلو تا 12 تن در هکتار متفاوت دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به موضوعی پرداخت که بارها در گزارشهای توسعهای این مطرح شدهاست: صنایع تبدیلی و تکمیلی.
به تأکید او محصولاتی مانند گوجهفرنگی و هندوانه، بهدلیل آببر بودن و فسادپذیری بالا، نباید به هدر بروند و ایجاد سردخانهها و صنایع فرآوری میتواند جلوی ضایعات محصولات را بگیرد، و به ایجاد ارزش افزوده و اشتغال پایدار منجر شود.
نشست اخیر در سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصویری روشن از موقعیت این استان در معادله امنیت غذایی کشور بهنمایش گذاشت. از یکسو، ظرفیتهای عظیم کشاورزی و دامپروری، و از سوی دیگر، چالشهای جدی عملکرد و کمبود صنایع تبدیلی.
انتهای پیام/ 644/.