جواهری به نام فندق؛ قزوین در جایگاه دوم تولید ملی
فرامرز حریریمقدم سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه سطح باغات فندق استان بیش از 2 هزار و 660 هکتار است، اظهار کرد: از این میزان، 25 هکتار غیر بارور بوده و مابقی در حال بهرهبرداری هستند.
وی افزود: استان قزوین در تولید فندق، پس از استان گیلان، رتبه دوم کشور را دارد و سالانه حدود 2800 تن فندق از باغات استان برداشت میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین درباره ارقام موجود در باغات، توضیح داد: باغات استان شامل ارقام گرد اشکوری، شمبک، ژانادی، سیاه الموت و سهگوش است و علاوه بر این، ارقام خارجی و گردهدهنده نیز در استان وجود دارد. رقم گرد اشکوری حدود 70 درصد از باغات استان را پوشش میدهد و بیشترین سهم تولید را دارد.
حریریمقدم همچنین تصریح کرد: تلاش شده با اجرای برنامههای اصلاحی و مراقبتهای فنی، کیفیت و کمیت محصول فندق افزایش یابد و این استان بتواند نقش مهمی در تأمین نیاز کشور به این محصول ایفا کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم با حمایتهای فنی و اصلاح ارقام، میزان برداشت فندق در سالهای آینده افزایش یابد و استان قزوین بتواند جایگاه خود را در تولید این محصول تثبیت کند.
انتهای پیام/