کارخانجات سوم و چهارم قند در کرمانشاه احداث میشود
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، منوچهر حبیبی امروز در راستای طرح چهارشنبههای اقتصادی در نشست بررسی توسعه کشت و فرآوری چغدر قند با اشاره به افزایش سطح زیرکشت چغندر قند در غرب استان اظهار کرد: برنامهریزی دقیق برای تأمین زیرساختهای لازم و جذب حداکثری محصول کشاورزان ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه سامانه گرمسیری یکی از دستاوردهای مهم سفر مقام معظم رهبری به استان است که زمینه توسعه پایدار کشاورزی در غرب کشور را فراهم کرده، گفت: منابع آبی این طرح پایدار است و حداقل تا 20 سال آینده قابل اتکاست؛ این مزیت بزرگ باعث افزایش انگیزه کشاورزان برای کشت محصولات اقتصادی بهویژه چغندر قند شده است.
استاندار کرمانشاه افزود: افزایش تولید چغندر قند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزان، جایگاه استان را در تولید این محصول استراتژیک به رتبههای برتر کشور ارتقا داده است.
حبیبی با تأکید بر ضرورت ایجاد کارخانجات سوم و چهارم قند در استان خاطرنشان کرد: با روند رو به رشد کشت چغندر، ناگزیر هستیم کارخانجات جدید را راهاندازی کنیم. این موضوع در سفر رئیسجمهور نیز مطرح شد و استان آمادگی کامل برای جانمایی و اجرای این پروژهها دارد.
وی توسعه و افزایش ظرفیت کارخانجات موجود بیستون و اسلامآباد غرب را یک اقدام کوتاهمدت و ضروری دانست و از مدیران این واحدها خواست این موضوع را در اولویت کاری خود قرار دهند.
استاندار کرمانشاه خواستار هماهنگی و همکاری بیشتر با کارخانجات قند خارج از استان شد و گفت: سال گذشته بخشی از محصول کشاورزان استان توسط کارخانجات استانهای دیگر جذب شد و امسال نیز لازم است این همکاری تداوم یابد تا هیچ محصولی روی زمین نماند.
حبیبی با قدردانی از تلاشهای مدیران عامل کارخانجات قند، فرمانداران و جهاد کشاورزی استان گفت: توسعه کشت و فرآوری چغندر قند میتواند به طور جدی در افزایش درآمد کشاورزان، تغییر شاخصهای اقتصادی استان و رونق بخشهای مختلف مؤثر باشد. با عزم و همکاری همه دستگاهها، استان کرمانشاه میتواند در این بخش به توفیقات بیشتری دست یابد.
تولید 1.5 میلیون تن چغندرقند در سال
سعید کریمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این نشست اظهار کرد: به دنبال حمایتهای ویژه استاندار و استقبال کشاورزان، کشت چغندر پاییزه و بهاره در استان رشد چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه کرمانشاه در تولید چغندر قند کشور افزود: در حال حاضر حدود یکمیلیون و 500 هزار تن محصول چغندر در استان تولید میشود که ارزش افزودهای بالغ بر دو همت برای کشاورزان به همراه داشته است.
کریمی خاطرنشان کرد: انتقال کشت از بهاره به پاییزه در مناطق گرمسیری استان، نقش مهمی در بهرهگیری از آب سبز و افزایش بهرهوری داشته است. به گفته او، محصول چغندر به دلیل اقتصادی و تجاری بودن، مورد استقبال گسترده کشاورزان قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از پیگیری جدی برای احداث کارخانههای سوم و چهارم قند در استان خبر داد و گفت: با حمایت استاندار و مسئولان، بهزودی شاهد کلنگزنی واحدهای جدید خواهیم بود.
همچنین در این نشست فرماندار قصرشیرین، مدیران عامل کارخانجات، نماینده کشاورزان نیز موضوعات مختلفی درباره کشت پاییزه این محصول بیان کردند.
انتهای پیام/