توسعه صنایع غذایی قم تنها با صادرات و ایجاد تشکلهای قوی ممکن است
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، عباس شیرمحمدی، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در نخستین گردهمایی هماندیشی نمایشگاه مواد غذایی، نوشیدنی، شیرینی، شکلات، صنایع تبدیلی و تجهیزات وابسته، با اشاره به اهمیت صادرات در توسعه صنایع غذایی، اظهار کرد: هیچ راهی برای پیشبرد اهداف صنعت غذایی جز تمرکز بر صادرات وجود ندارد و این مسیر باید با برگزاری نمایشگاههای استانی و بینالمللی تقویت شود.
وی با بیان اینکه تغییرات مدیریتی در بخش دولتی نباید مانع فعالیتهای اقتصادی شود، گفت: نباید فعالان اقتصادی منتظر تصمیمات دولتی بمانند. بخش خصوصی باید خود پیشقدم شود و با تشکیل تشکلهای قوی، بازاریابی هدفمند و شناخت بازارهای منطقهای، مسیر توسعه صادرات را هموار کند.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم با اشاره به ظرفیتهای ویژه استان عنوان کرد: قم به دلیل موقعیت جغرافیایی و برخورداری از دفتر وزارت امور خارجه، امکان ویژهای برای توسعه روابط تجاری دارد. با این حال متأسفانه بخش خصوصی تاکنون از این فرصتها به شکل مطلوب استفاده نکرده است.
شیرمحمدی با انتقاد از خامفروشی محصولات کشاورزی و غذایی تصریح کرد: با وجود گردش مالی عظیم صنایع غذایی در جهان، سهم ایران ناچیز است. باید با ایجاد زنجیره ارزش و ارتقای استانداردها، سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهیم.
وی همچنین به تجربه موفق یکی از تولیدکنندگان شکلات قم اشاره کرد و گفت: 90 درصد محصولات این واحد صنعتی به آلمان صادر میشود که توانسته سختگیرانهترین استانداردهای اروپا را کسب کند. این نشان میدهد که امکان رقابت در بازارهای جهانی برای فعالان صنایع غذایی ایران وجود دارد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در پایان با تأکید بر ضرورت همکاری و اتحاد بخش خصوصی خاطرنشان کرد: ایجاد یک انجمن قدرتمند که همه فعالان صنعت غذایی در آن سهیم باشند، ضرورتی انکارناپذیر است، تنها از طریق همدلی و تمرکز بر صادرات میتوانیم اهداف توسعهای استان قم و کشور را محقق کنیم.
انتهای پیام/