کشت لوبیا در 5 هزار هکتار از اراضی شهرستان شازند
محمد علی بهرامی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شازند در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت تولید لوبیا در این شهرستان گفت: حدود 5 هزار هکتار از اراضی شهرستان شازند زیرکشت لوبیا است، این امر موجب شده تا شازند جایگاه نخست تولید لوبیا در استان مرکزی و حتی استانهای همجوار را به خود اختصاص دهد.
وی افزود: کیفیت لوبیاهای کشت شده در این شهرستان بسیار بالا است و این امر به دلیل منابع آبی غنی در منطقه و اقلیم مناسب آن است. انواع مختلفی از لوبیا در این شهرستان زراعت میشود که از جمله آنها میتوان به لوبیای صالح، غفار، کوشا و انواع لوبیاهای چیتی، سفید و قرمز اشاره کرد.
بهرامی تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور و خشکسالیهای اخیر، شازند توانسته است با استفاده از سامانههای آبیاری جدید بهرهوری خود را افزایش دهد. حدود 60 درصد از اراضی کشت لوبیا در این شهرستان به سامانههای آبیاری بارانی یا آبیاری قطرهای تجهیز شدهاند.
مدیر جهاد کشاورزی شازند بیان کرد: کشت لوبیا در شهرستان شازند موجب اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم (فصلی) برای مردم منطقه شده است. به ازای هر هکتار کشت لوبیا، یک نفر به طور دائم مشغول به کار است و در زمان برداشت، هر هکتار به طور متوسط 15 نفر نیروی کار برای برداشت محصول احتیاج دارد.
وی از ایجاد اشتغال در صنایع تبدیلی، کارگاههای تولیدی و بستهبندی در زمینه فرآوری لوبیا خبر داد و گفت: پیشبینی میشود که امسال از سطح پنج هزار هکتار زیر کشت، حدود 13 هزار تن لوبیا برداشت شود که نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش نشان میدهد که این رشد عمدتاً به دلیل تجهیز اراضی به سامانههای آبیاری جدید و بهبود مدیریت منابع آبی در منطقه است.
انتهای پیام/711/