آغاز تولید آرد کامل در 7 کارخانه استان کرمانشاه

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه از آغاز به‌کار هفت کارخانه تولید آرد کامل در استان خبر داد و گفت: در راستای ارتقای سلامت جامعه، توزیع نان کامل به‌صورت پایلوت در هفت نانوایی مرکز استان آغاز شده است.
استانها

علی ملکشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به دغدغه‌های ملی در خصوص سلامت تغذیه، اظهار کرد: موضوع تولید آرد کامل و نان کامل بیش از دو سال است که در کل کشور رصد و پایش می‌شود و بر اساس دستورالعمل‌های کمیسیون اصل 90 مجلس برای چندین وزارتخانه و سازمان تخصصی، این طرح در استان‌ها در حال پیگیری است.

وی عنوان کرد: این موضوع در دو دبیرخانه مجزا، شامل دبیرخانه کارگروه آرد و نان به ریاست سازمان استاندارد و دبیرخانه سلامت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مورد پایش قرار گرفته است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه با ارائه آماری از زیرساخت‌های موجود گفت: استان کرمانشاه دارای 13 واحد تولیدی کارخانه آرد است که از این تعداد، 11 واحد متقاضی تولید آرد کامل بودند. خوشبختانه تا امروز، هفت کارخانه تولیدی ما موفق به اخذ پروانه بهره‌برداری تولید آرد کامل شده‌اند که نشان‌دهنده گام رو به جلوی استان در این حوزه است.

ملکشاهی در خصوص بخش توزیع و عرضه نان، افزود: پس از آماده‌سازی کارخانجات، باید زیرساخت‌های فروش نیز فراهم می‌شد. در فاز پایلوت و آزمایشی، هفت نانوایی در شهر کرمانشاه انتخاب شدند که در محلات مختلف از جمله دولت‌آباد، خیابان گلریزان، شریعتی، زیباشهر، شهرک معلم، شهرک ژاندارمری و شهرک پردیس قرار دارند.

وی با اشاره به فرایند تولید نان کامل بیان کرد: فراوری آرد کامل به دلیل حداقل سبوس‌گیری (استاندارد 5 درصد) با آرد معمولی تفاوت دارد، چرا که هدف حفظ مواد مغذی و مفید برای سلامت انسان است. به همین دلیل، تمام نانوایی‌های پایلوت آموزش‌های لازم را دیده‌اند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه به بزرگترین دغدغه اجرای طرح اشاره و عنوان کرد: متأسفانه فرهنگ‌سازی غالب مردم به سمت مصرف نان و آرد سفید تمایل دارد که این امر جایگاه خطرناکی برای سلامت جامعه دارد. هرچقدر نان تیره‌تر باشد، دارای مزایای بیشتری برای سلامت گوارشی و بهداشتی خواهد بود. خطری که ما را در حوزه آرد کامل تهدید می‌کند، عقب‌نشینی مردم به دلیل تیرگی نان است.

تشویق نانوایان و تضمین کیفیت

ملکشاهی با اشاره به تضمین کیفیت تولید و توزیع گفت: آرد کامل، کامل‌ترین نوع استاندارد سبوس‌گیری را داراست. ما می‌دانیم که دستگاه‌های نظارتی ضابط، شامل اداره کل استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی، خط تولید و توزیع را در کارخانه و نانوایی‌ها به‌طور دقیق نظارت می‌کنند.

وی همچنین از اعمال یک مشوق مالی برای نانوایان خبر داد و گفت: برای تشویق نانوایی‌هایی که کار بیشتری روی آرد کامل انجام می‌دهند، 20 درصد افزایش قیمت نان برای آن‌ها در نظر گرفته شده است تا در این طرح ملی مشارکت بیشتری داشته باشند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه به پایداری طرح اشاره کرد و افزود: کارخانجات ما آماده تولید بیشتر از حد تعریف‌شده فعلی هستند و پایداری این طرح تا روزی ادامه خواهد داشت که مردم از آن استقبال کنند.

ملکشااهی عنوان کرد: اگر این هفت نانوایی در هفته‌های آینده به خوبی جواب دهند، طرح را به سایر متقاضیان در شهرستان‌های استان نیز تسری خواهیم داد. همچنین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای بخش‌هایی چون سلف‌سرویس و خوابگاه‌های خود اعلام آمادگی کرده و پزشکان نیز توصیه به مصرف این نان را در دستور کار قرار داده‌اند.

انتهای پیام/

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا