در جنگ 12 روزه کمبود مواد غذایی احساس نشد
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساری، باقری مرمتی، رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری همایش انجمن صنایع غذایی و دارویی در استان اظهار کرد: مازندران 14 گروه کالایی را تعریف کرده است و سبد صنایع غذایی کاملی در مازندران داریم و از نمونه های فعال صنعت غذا تقدیر میشود.
وی افزود: 96 واحد نمونه معرفی شدند که 14 گروه کالایی مشخص شده و 25 واحد نمونه تجلیل میشوند.
به گفته رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در صنعت غذا کارشناسان فعالی داریم که به تولید با کیفیت کمک میکنند و کارشناسان برتر کنترل کیفیت نیز انتخاب شده و تجلیل خواهند شد.
باقری در ادامه تصریح کرد: مشکلات صنعت غذا در همایش متخصصان این صنعت بررسی می شود و مازندران در صنعت غذا سرآمد است و 24 درصد سرمایه گذاری در حوزه صنعت غذا در مازندران و 23 درصد اشتغالزایی را داراست.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران عنوان کرد: برای تولید غذای ایمنتر لازم است هم افزایی جمعی را داشته باشیم و درصددیم با برپایی نشست تخصصی با مسئولان استانی مشکلات صنعت غذا را بررسی کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: مشکلات صنعت غذا در گروه های کالایی متفاوت تعریف شده است و در فرآوری آرد ظرفیت خالی کارخانه زیاد داریم اما سهمیه آرد مناسب اختصاص نمی یابد و آرد مستقیم وارد استان میشود.
باقری تأکید کرد: با صنعت فعال مرغ و طیور لازم است ثباتی برای صادرات داشته باشیم و کل مصرف استان و سهمیه مازندران در کشور عنوان شود و کل تولید داخل تأمین میشود و ظرفیت صادرات هم وجود دارد اما برای صادرات مرغ تاییدیه صادر شده اما به علت مشکلات جلوی صادرات مرغ گرفته شد و نیازمندیم ظرفیت هایی را برای صادرات مشخص کنند.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه لبنیات واردات شیر از دیگر استانها سبب بروز مشکلاتی است تصریح کرد: لازم است تبلیغات لازم در این زمینه انجام شود تا مصرف کننده از محصولات سالم صنعتی استفاده کند و با توجه به ظرفیت استان میتوان از شیر تولید استان استفاده کرد.
به گفته رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران، مازندران در صنعت روغن همواره در کمبودها و در جنگ 12 روزه کمک کننده بوده و کمبودی حس نشد.
باقری عنوان کرد: حجم تولیدات صنعت غذا در مازندران متفاوت است و حدود 3 هزار تن مصرف شیر در کارخانجات است اما عمده چالش صادرات رفع تعهدات ارزی است که باید این موضوع حل شود و دست اندازهای زیادی برای صادرات انجام میشود.
وی افزود: مبادلات تجاری با وجود مشکلات ادامه دارد و بخش خصوصی با فعالیت چابک از تهدیدها فرصت میسازد.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران با تاکید بر اینکه التهابات بازار توسط مصرف کننده ایجاد میشود و شاهد خرید بیش از نیاز خانوارها در زمینه روغن بودیم گفت: بسیاری از مصرفها کاذب بوده و کمبود مواد غذایی و روغن در مازندران نداشتیم اما عرضه در فروشگاهها به سمتی میرفت که بازار با تلاطم هایی روبرو شود.
باقری به تعاملات چند جانبه در استان اشاره کرد و یادآور شد: با گران شدن نهادهها، گرانی حادث میشود و تولید کننده با افزایش دستمزدها، افزایش حاملهای انرژی روبروست و مواد اولیه خوراک دام گران میشود و بنابراین قیمت نهایی محصول افزایش می یابد و تولید کننده با فشارهایی روبروست و سبدهای غذایی خانوار هم کوچکتر شده است و نیاز به تدابیر ویژه ای در این زمینه داریم.
وی تصریح کرد: باید چالشهای عمده در حوزه صنعت غذا در تهران حل شود و عمده ترین مشکلات کمبود انرژی بود و امسال همه ناترازی انرژی را حس کردند و در دو روز کاری در شهرک های صنعتی شاهد خاموشی ها بودیم و به معنای اینست که 40 درصد ظرفیت تولید را از دست دادیم.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران خواستار رسیدگی به مشکلات حوزه ناترازی کارخانجات شد.
باقری با اشاره به تهدیدهای قطع گاز در زمستان اعلام کرد: با توجه به زیرساختها این مشکلات حل نشده و باید به فکر تأمین انرژی باشیم تا به ظرفیت بالاتری از تولید برسیم و با توجه به کمبود آب، نیروگاهها دچار مشکل میشوند و از دولت خواستار رفع مشکلات و معضلات هستیم.
انتهای پیام/