نانوایان قزوینی به جشنواره ملی نان محلی کرمان رفتند

معاون فرماندار شهرستان قزوین، گفت: سومین جشنواره ملی نان محلی با حضور 31 استان کشور از 22 تا 25 مهرماه در شهر کرمان در حال برگزاری است که نانوایان قزوینی نیز در این جشنواره ملی شرکت می‌کنند.
استانها

زهر آتشگران، معاون فرماندار شهرستان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، در خصوص روند برگزاری جشنواره ملی نان محلی در شهر کرمان، اظهار کرد: این جشنواره با هدف احیای سبک‌های پخت فراموش شده و ایجاد نشاط اجتماعی به میزبانی شهر کرمان در حال برگزاری است و از استان قزوین، 20 نانوا سنتی پز در این جشنواره مشارکت دارند.

وی افزود: احیای سبک‌های پخت فراموش‌ شده و معرفی نان‌های سنتی و محلی از سراسر کشور، همچنین آموزش روش‌های اصیل پخت نان به نسل جدید و نانوایان جوان، از جمله اولویت‌های برگزاری این جشنواره است که معاون فرماندار قزوین بر پیگیری مستمر آنها تاکید کرد.

معاون فرماندار قزوین با بیان اینکه جشنواره ملی نان سه دوره متوالی در کرمان برگزار شده است، افزود: مهمترین هدف این جشنواره معرفی نان سالم و متنوع به شهروندان است تا با شناخت بهتر، انتخاب‌های سالم‌تری داشته باشند.

به گفته آتشگران، امسال شعار جشنواره نان با عنوان «نان و ایران، سر یک سفره ایم» است که این شعار نمادی از همدلی و هم افزایی ملی می‌باشد.

وی با بیان اینکه تقویت هویت فرهنگی و بومی نان، در فرهنگ ایرانی جایگاهی مقدس دارد، خاطرنشان کرد: این جشنواره می‌تواند به حفظ این ارزش‌ها کمک کند.

معاون فرماندار شهرستان قزوین، برگزاری سومین جشنواره ملی نان محلی در شهر کرمان را فرصتی برای نمایش آداب، پوشش، موسیقی و آیین‌های مرتبط با نان در مناطق مختلف توصیف کرد و افزود: رونق اقتصادی و تجاری‌سازی نان‌های محلی، ایجاد بازار برای فروش نان‌های سنتی و فرآورده‌های مرتبط و حمایت از کارآفرینان، زنان روستایی و نانوایان محلی برای توسعه کسب‌وکار می‌تواند در جشنواره‌های بعدی به عنوان محور و اولویت قرار گیرد.

آتشگران بیان کرد: توسعه گردشگری خوراک و جذب گردشگر و همچنین معرفی نان به‌عنوان بخشی از میراث خوراکی ایران، می تواند در جذب گردشگران داخلی و خارجی با محوریت تجربه نان‌پزی و چشیدن طعم‌های بومی و ایجاد نشاط اجتماعی و مشارکت مردمی و تقویت حس تعلق و همبستگی اجتماعی در محله‌ها و روستاها موثر باشد.

معاون فرماندار قزوین عنوان کرد: ارتقاء سلامت غذایی، ترویج مصرف نان‌های سالم، سبوس‌دار و بدون افزودنی‌های مضر، آگاهی‌بخشی درباره ارزش غذایی نان‌های سنتی نسبت به نان‌های صنعتی، از دیگر موضوعاتی است که در این جشنواره هدف‌گذاری شده است.

وی تأکید کرد: حضور نانوایان قزوینی در این جشنواره به درخواست مسئولین برگزاری جشنواره و پیگیری فرمانداری شهرستان قزوین و اتحادیه نانوایان شهرستان بوده است.

گفتنی است، صدیقه ربیعی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری و زهرا آتشگران، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان قزوین، محسن آخوندی، مسئول آرد و نان فرمانداری شهرستان قزوین، عباس بهرامی، رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان قزوین و اعضای هیئت مدیره اتحادیه با حضور در شهر کرمان از روند برگزاری جشنواره بازدید کردند.

انتهای پیام/

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا