کاهش 30 درصدی ضایعات کشاورزی با پرتودهی
غفور آقایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار کرد: امروز در حالی دومین مرکز پرتوفرآیند کشور در اردبیل راهاندازی شد که ما با مشکل ضایعات تولید محصولات کشاورزی روبهرو هستیم که در برخی از محصولات بین 30 تا 50 درصد است.
وی افزود: این فرآیند قطعا با بهرهگیری از ظرفیت انرژی هستهای و اتمی شرایط خوبی را برای بهبود تولید محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات فراهم میآورد چرا که در غلات و محصولاتی نظیر سیب، سیبزمینی، سیر، پیاز و حبوبات به راحتی میتوان ظرفیت تولید را افزایش داده و شرایط بهتری را در کاهش ضایعات به وجود آورد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: سالانه 130 میلیون تن انواع مواد غذایی در کشور تولید میشود که 30 درصد آن ضایعات است در حالی که به راحتی میتوان با پرتودهی این ضایعات را به حداقل کاهش داد.
آقایی گفت: بر اساس اعلام رسمی وزارت جهاد کشاورزی از پنج میلیون تن سیبزمینی تولیدی کشور، 14 درصد با رقم 700 هزار تن متعلق به استان اردبیل است و این استان در تولید پیاز و سیر نیز با توانمندی بسیار بالا ورود پیدا کرده و امیدواریم راهاندازی دومین مرکز پرتودهی کشور در اردبیل، شرایط بهتری را در تولید این محصول و انبارمانی و رفع آلودگیها رقم بزند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما شرایط خوبی را در بهرهگیری از ظرفیتهای فناوری هستهای در عرصه افزایش ظرفیت تولید و پرتودهی محصولات زراعی و باغی نظارهگر هستیم و در این زمینه سعی ما بر این است تا از این فناوریها در مسیر افزایش تولید و بهبود کیفی محصولات استفاده کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: این استان با تولید 750 هزار تن سیبزمینی، 500 هزار تن پیاز و 44 هزار تن سیر جز استانهای موفق کشور در تولید و صادرات این محصولات است که استفاده از این فناوریها میتواند به کاهش ضایعات به ویژه جوانهزنی و افزایش غدهدهی محصولات کمک کند.
آقایی بیان کرد: ما با بهرهگیری از این فرآیند، به راحتی میتوانیم به ارتقای کیفیت تولید محصولات کمک کنیم تا شرایط بهتری را در مدیریت تولید و عرضه محصولات و ارزآوری آن به نفع کشور مهیا کنیم.
انتهای پیام/131/