جشنواره «مشتوگ» در بفروئیه میبد برگزار شد
به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از میبد، جشنواره غذای سنتی مشتوگ به همت تیم فرهنگی «اندیشه دختران بفروئیه» و با همکاری شورا و شهرداری بفروئیه، بخشداری و اداره میراث فرهنگی میبد در خانه سنتی طباطبائی بفروئیه برگزار شد.
در این رویداد که با حضور سید مهدی طباطبائی سرپرست فرمانداری میبد برگزار شد، خانوادههای بفروئیه با هدف احیای غذای سنتی و اصیل محلی «مشتوگ» به رقابت پرداختند.
طاهره علمچی، نویسنده کتاب خوراکیهای میبد، در حاشیه جشنواره گفت: در این برنامه، 18 خانواده شرکت داشتند که هر گروه از سه نسل مادربزرگ، مادر و دختر تشکیل شده بود و همین موضوع، به جشنواره حال و هوایی خانوادگی و فرهنگی بخشیده بود.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی این خوراک افزود: مشتوگ یکی از غذاهای سنتی منطقه میبد است که در گذشته از نان بیات خشک، پنیر و پیاز تهیه میشد، اما امروزه با افزودن موادی مانند گردو، سبزی، گوجهفرنگی و خیار سبز به شکلهای متنوعتری تهیه میشود.
علمچی با بیان اینکه مزه، اصالت سنتی، استفاده از هاون سنگی، رعایت بهداشت و کیفیت مواد اولیه از معیارهای داوری جشنواره بود، گفت: در پایان، سه خانواده به عنوان برگزیده معرفی و تقدیر شدند.
وی در پایان اظهار داشت: هرچند برخی شرکتکنندگان از نان خشک محلی به جای نان بیات خانگی استفاده کرده بودند، اما مهمتر از همه، احیای دوباره این غذای سنتی و بازگشت آن به سفرههای مردم است که هدف اصلی جشنواره محسوب میشود
انتهای پیام/781