اجرای آزمایشی برنامه تغذیه دانشجویی در دانشگاه شریف

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، وزارت علوم از سال گذشته به دنبال تغییر در نحوه ارائه تغذیه به دانشجویان است و مسئولین این دانشگاه مدلهای مختلفی را در این زمینه مطرح کردند.
وزیرعلوم در نشست خبری خود با خبرنگاران از اعتبار 11 همتی (22 درصد بودجه دانشگاهها) این وزارتخانه برای موضوع غذای دانشجویی در سال گذشته گفت و از طرح در دست اقدام این وزارتخانه و سازمان امور دانشجویان برای تعریف مدل جدیدی از تغذیه در دانشگاهها خبر داد.
طرحی که هدف آن علاوه بر مدیریت هزینه و شفاف کردن هزینههای مصرف شده در بخش غذای دانشجویی قرار است، سفره دانشجو را متنوعتر، باکیفیتتر و رنگینتر کند.
به گفته مسئولان وزارت علوم این طرح، ترم گذشته در 17 دانشگاه در معرض اجرا قرار گرفتو امسال نیز قرار است در 67 دانشگاه کشور به اجرا گذاشته شود. یکی از دانشگاههایی که امسال قرار است این طرح را اجرایی کند، دانشگاه صنعتی شریف است که همزمان مدیریت جدیدی را بر فضای دانشگاه، به خود دیده است.
مسعود تجریشی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، در این خصوص به تسنیم گفت: تغذیه جدید یک برنامه است که طبق آن باید خدمات خوبی به دانشجوی ارائه داد چرا که مدل تغذیه فعلی از لحاظ کمیت و کیفیت نتوانسته به دانشجویان خدمات کافی ارائه دهد. هر چند دانشگاهها برای آن هزینههای زیادی پرداخت کردند. مثلاً قیمت غذای دانشجویی با قیمتهای مواد اولیه، دو ماه پیش چیزی حدود 200 هزار تومان است اما چیزی که دانشجوها پرداخت میکنند، حدود 20 هزار تومان است یعنی حدود 90 درصد این هزینه پرداخت نمیشود.
وی افزود: وزارت علوم دنبال این است که بتواند کیفیت غذا را بهتر کند و بار مالی را نیز برای دانشگاهها کمتر و آن را به سمت کیفی کردن تغذیه سوق دهد.
اجرای آزمایشی 6 ماهه برنامه تغذیه دانشجویی در دانشگاه شریف
تجریشی در همین خصوص گفت: در دانشگاه شریف در این خصوص، دو نوع سیستم ارائه خدمات داشتیم و قرار است این موضوع از این ترم با هماهنگی وزارت علوم بهتر پیش رود. در دانشگاه از قبل رستورانهای مکمل وجود داشت و افرادی که میخواستند، غذای متنوعی دریافت کنند به این رستورانها مراجعه میکردند. مورد دیگر رستورانهای تک محصولی دولتی است که تامین هزینه آن بر دوش دولت است.
وی با اشاره به اینکه برای این ترم اعلام آمادگی کردیم تا بتوانیم به صورت پایلوت یک نظامی را با کمک مجموعهای از خارج دانشگاه در حوزه تغذیه ایجاد کنیم که در آن شاهد ایجاد تنوع برای انتخاب دانشجویان در تغذیه باشیم، ادامه داد: در این شرایط میتوانیم آرام، آرام به سمتی رویم که بار مالی این موضوع را بر دانشگاه کمتر کنیم. در دانشگاه شریف رستوران مکمل قبلا وجود داشت و برای این موضوع برخی زیرساختها وجود دارد ولی قرار است سهم آن بیشتر شود. برنامه دانشگاه شریف این هست که در این ترم سهم بخش خصوصی و رستورانهای مکمل 50 درصد شود تا شاهد ارائه خدمات خوب و با قیمت مناسب این بخش در تغذیه باشیم. همچنین قرار است، 50 درصد خدمات بخش تغذیه از سوی سیستم قبلی حاضر در دانشگاه و بخش دولتی صورت گیرد.
وی گفت: در واقع هم رستوران مکمل وجود خواهد داشت. هم مجموعهای را از بیرون آوردیم که تنوع غذایی دهد و هم اینکه مسیری که قبلاً میرفتیم را با کمک بخش دولتی پی میبریم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: قرار است در یک بازه زمانی حدود 6 ماهه این روند را با کمک بخش خصوصی، مجموعه مستقر شده در دانشگاه از بیرون دانشگاه و بخش دولتی پیش بریم تا نهایتا وضعیت رضایت دانشجویان را بررسی کنیم. در این مدت خدمات را با هدف کیفیت بهتر و تنوع بخشی دنبال خواهیم کرد. میخواهیم به این جمع بندی برسیم که آیا ما میتوانیم سهم بودجه تغذیه را به سمت فعالیتهای علمی پژوهشی ببریم یا نه.
دور ریز غذا در دانشگاه شریف زیاد است
وی گفت: مکانهایی که قرار است غذا را توزیع و ارائه دهند، مشخص شده و امیدواریم با تحولی که در این زمینه ایجاد میشود شاهد رضایتمندی افراد با سلایق گوناگون از تغذیه دانشگاه باشیم.
تجریشی با اشاره به اینکه دور ریز غذا در این دانشگاه زیاد است از ابتکاراتی مانند ارائه غذا به صورت نیم پرس یا کمیت و کیفیت مختلف خبر داد و گفت: برخی از دانشجویان برای غذای شب میل به برنج ندارند لذا باید برای ذائقه های مختلف غذاهای مختلف و حتی سالاد در نظر گرفت.
تجریشی هدف از این اقدام را رضایتمندی و تنوع غذایی اعلام کرد و گفت: در حال حاضر جمعیت زیادی از جامعه ما دچار فشار خون و قند خون هستند ما در دانشگاهها باید کاری کنیم که مانع از افزایش روند این بیماری در جامعه شویم لذا به دنبال این هستیم طی زمانی 6 ماهه تجربه جدیدتری را در فضای تغذیه دانشجویان تجربه کنیم.
انتهای پیام/