افزایش بازرسی واحدهای تولیدی و انبارهای مواد غذایی در بیرجند

به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، زهرا کیانی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان صنعت غذای خراسان جنوبی، ضمن تقدیر از تلاش تولیدکنندگان، ناظران و مسئولان فنی واحدهای تولیدی استان گفت: صنعت غذا در واقع قلب تپنده امنیت غذایی کشور است. شاید سلامت غذا و مردم ساده به نظر برسد اما این حوزه آنقدر حساس و پیچیده است که هر روز فعالیت شما در کارخانهها، آزمایشگاهها و واحدهای نظارتی، خدمت بزرگی به مردم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار بدون امنیت غذایی ممکن نیست افزود: هدف ما این است که با همافزایی بین دانشگاه، صنعت و نهادهای نظارتی، غذایی سالمتر، ایمنتر و در دسترستر برای مردم فراهم کنیم. غذای سالم حق همه مردم است و سلامت جامعه در گرو آن است.
کیانی با اشاره به مشکلات تولید در شرایط فعلی کشور تصریح کرد: میدانیم تأمین مواد اولیه دشوار است و اجرای استانداردها پیچیده و هزینهبر، اما دلسوزی و وجدان کاری تولیدکنندگان خراسان جنوبی باعث شده که واحدهای تولیدی استان در سلامت محصولاتشان بدرخشند و در کشور نمونه شوند.
وی با اشاره به نقش مهم نظارتهای بهداشتی گفت: زبان نظارت گاهی تلخ است اما این تلخی همانند دارویی شفابخش است که از آسیبهای احتمالی پیشگیری میکند. هدف ما از نظارت، کمک به رشد، بهبود و ارتقای کیفیت تولید و نه صرفاً برخورد یا محدودسازی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گزارشی از عملکرد این معاونت ارائه کرد و گفت: در سال 1403 تعداد 161 واحد تولیدی و در سال 1404 تاکنون 166 واحد در استان تحت نظارت قرار گرفتهاند. همچنین 82 مرکز نگهداری و انبار مواد غذایی مورد بازرسی قرار گرفته که نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی ادامه داد: در حوزه فرآوردههای آرایشی و بهداشتی نیز 294 مورد نظارت انجام شده است. بازرسی میدانی از فروشگاهها و مراکز پخش نیز در قالب گشتهای مشترک با سایر دستگاهها انجام میشود تا از سلامت مواد غذایی اطمینان حاصل شود. در سال گذشته بیش از یک هزار و 934 نمونه از محصولات غذایی و بهداشتی در آزمایشگاه معاونت مورد ارزیابی قرار گرفت که در مجموع بیش از 9 هزار آزمون شیمیایی و میکروبی روی آنها انجام شده است. در شش ماه نخست امسال نیز حدود 600 نمونه آزمایش شده است.
کیانی با اشاره به اجرای طرح پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی گفت: در این طرح از محصولات در سطح مزرعه و بازار نمونهبرداری میشود تا میزان سلامت و استاندارد بودن آنها ارزیابی شود. خوشبختانه نتایج نشان داده که بازار مواد غذایی استان خراسان جنوبی از وضعیت سلامت مطلوبی برخوردار است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از اجرای طرح نشانگر رنگی تغذیهای در صنایع غذایی خبر داد و گفت: این نشانگرها با رنگهای سبز، نارنجی و قرمز، میزان قند، چربی، نمک و اسید چرب محصولات را برای مردم مشخص میکنند. هدف ما این است که بخش بیشتری از محصولات استان در محدوده سبز سلامت قرار گیرد.
وی افزود: در حوزه مشاغل خانگی نیز تاکنون در سال 1403 تعداد 48 مجوز و در سال جاری 22 مجوز جدید صادر شده تا خانوادهها بتوانند در محیطهای کنترلشده و تحت نظارت فنی، به تولید محصولات غذایی سالم بپردازند.
کیانی بر اهمیت مصرف نان کامل تأکید کرد و گفت: مصرف نان سبوسدار و کامل در کاهش بیماریهای مزمن نقش مهمی دارد و با همکاری کارخانههای آرد استان، تلاش میکنیم فرهنگ مصرف نان کامل را در جامعه ترویج دهیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تقدیر از تمامی فعالان صنعت غذا اظهار داشت: تلاشهای بیوقفه تولیدکنندگان، کارشناسان فنی و ناظران بهداشتی استان خراسان جنوبی نشاندهنده عشق و تعهد به سلامت مردم است. امیدواریم با همکاری همه بخشها، مسیر تولید غذای سالم، ایمن و بومی بیش از پیش تداوم یابد.
انتهای پیام/ 258