افزایش بازرسی واحدهای تولیدی و انبارهای مواد غذایی در بیرجند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از رشد بازرسی‌ها در استان خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون 166 واحد تولیدی و 82 مرکز نگهداری مواد غذایی تحت نظارت قرار گرفته‌اند که رقمی بالاتر از سال گذشته است.
استانها

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، زهرا کیانی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان صنعت غذای خراسان جنوبی، ضمن تقدیر از تلاش تولیدکنندگان، ناظران و مسئولان فنی واحدهای تولیدی استان گفت: صنعت غذا در واقع قلب تپنده امنیت غذایی کشور است. شاید سلامت غذا و مردم ساده به نظر برسد اما این حوزه آن‌قدر حساس و پیچیده است که هر روز فعالیت شما در کارخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و واحدهای نظارتی، خدمت بزرگی به مردم محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار بدون امنیت غذایی ممکن نیست افزود: هدف ما این است که با هم‌افزایی بین دانشگاه، صنعت و نهادهای نظارتی، غذایی سالم‌تر، ایمن‌تر و در دسترس‌تر برای مردم فراهم کنیم. غذای سالم حق همه مردم است و سلامت جامعه در گرو آن است.

کیانی با اشاره به مشکلات تولید در شرایط فعلی کشور تصریح کرد: می‌دانیم تأمین مواد اولیه دشوار است و اجرای استانداردها پیچیده و هزینه‌بر، اما دلسوزی و وجدان کاری تولیدکنندگان خراسان جنوبی باعث شده که واحدهای تولیدی استان در سلامت محصولاتشان بدرخشند و در کشور نمونه شوند.

وی با اشاره به نقش مهم نظارت‌های بهداشتی گفت: زبان نظارت گاهی تلخ است اما این تلخی همانند دارویی شفابخش است که از آسیب‌های احتمالی پیشگیری می‌کند. هدف ما از نظارت، کمک به رشد، بهبود و ارتقای کیفیت تولید و نه صرفاً برخورد یا محدودسازی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گزارشی از عملکرد این معاونت ارائه کرد و گفت: در سال 1403 تعداد 161 واحد تولیدی و در سال 1404 تاکنون 166 واحد در استان تحت نظارت قرار گرفته‌اند. همچنین 82 مرکز نگهداری و انبار مواد غذایی مورد بازرسی قرار گرفته که نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

وی ادامه داد: در حوزه فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی نیز 294 مورد نظارت انجام شده است. بازرسی میدانی از فروشگاه‌ها و مراکز پخش نیز در قالب گشت‌های مشترک با سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود تا از سلامت مواد غذایی اطمینان حاصل شود. در سال گذشته بیش از یک هزار و 934 نمونه از محصولات غذایی و بهداشتی در آزمایشگاه معاونت مورد ارزیابی قرار گرفت که در مجموع بیش از 9 هزار آزمون شیمیایی و میکروبی روی آنها انجام شده است. در شش ماه نخست امسال نیز حدود 600 نمونه آزمایش شده است.

کیانی با اشاره به اجرای طرح پایش باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی گفت: در این طرح از محصولات در سطح مزرعه و بازار نمونه‌برداری می‌شود تا میزان سلامت و استاندارد بودن آنها ارزیابی شود. خوشبختانه نتایج نشان داده که بازار مواد غذایی استان خراسان جنوبی از وضعیت سلامت مطلوبی برخوردار است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از اجرای طرح نشانگر رنگی تغذیه‌ای در صنایع غذایی خبر داد و گفت: این نشانگرها با رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز، میزان قند، چربی، نمک و اسید چرب محصولات را برای مردم مشخص می‌کنند. هدف ما این است که بخش بیشتری از محصولات استان در محدوده سبز سلامت قرار گیرد.

وی افزود: در حوزه مشاغل خانگی نیز تاکنون در سال 1403 تعداد 48 مجوز و در سال جاری 22 مجوز جدید صادر شده تا خانواده‌ها بتوانند در محیط‌های کنترل‌شده و تحت نظارت فنی، به تولید محصولات غذایی سالم بپردازند.

کیانی بر اهمیت مصرف نان کامل تأکید کرد و گفت: مصرف نان سبوس‌دار و کامل در کاهش بیماری‌های مزمن نقش مهمی دارد و با همکاری کارخانه‌های آرد استان، تلاش می‌کنیم فرهنگ مصرف نان کامل را در جامعه ترویج دهیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تقدیر از تمامی فعالان صنعت غذا اظهار داشت: تلاش‌های بی‌وقفه تولیدکنندگان، کارشناسان فنی و ناظران بهداشتی استان خراسان جنوبی نشان‌دهنده عشق و تعهد به سلامت مردم است. امیدواریم با همکاری همه بخش‌ها، مسیر تولید غذای سالم، ایمن و بومی بیش از پیش تداوم یابد.

انتهای پیام/ 258

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا