خراسان جنوبی 98 درصد زرشک صادراتی جهان را تولید میکند

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، محسن اسفندیاری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان صنعت غذای استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز به ویژه شهدای 12 روزه، بر اهمیت امنیت غذایی و توسعه پایدار در کشور تأکید کرد و گفت: کشور ما با داشتن بیش از 2.5 میلیون هکتار اراضی باغی و بیش از 12 میلیون هکتار اراضی کشاورزی، در تولید محصولات مختلف غذایی رتبههای جهانی بالایی دارد.
وی افزود: استان خراسان جنوبی بیش از 98 درصد زرشک جهان را تولید میکند و در تولید زعفران پس از خراسان رضوی در جایگاه دوم قرار دارد و از نظر کیفیت، مقام اول جهان را داراست. همچنین در تولید پروتئین، گوشت سفید و مرغ وضعیت قابل توجهی داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به چالشهای جهانی گرسنگی اشاره کرد و گفت: بیش از 9 درصد جمعیت جهان با گرسنگی مواجه هستند. شعار روز جهانی غذا «از بین بردن گرسنگی صفر» است و همکاری و همدلی همه کشورها برای تحقق این هدف ضروری است.
وی با بیان اینکه ایران به عنوان کشوری گرم و خشک با محدودیت منابع آب، نیازمند واردات برخی محصولات کشاورزی است افزود: واردات برخی محصولات، به ویژه ذرت و جو، نوعی واردات آب مجازی به کشور محسوب میشود و به تأمین امنیت غذایی کمک میکند.
اسفندیاری بر ضرورت افزایش بهرهوری و تولید محصولات کشاورزی با ارزش افزوده بالا تأکید کرد و گفت: کاهش مصرف پروتئین و شیر در کشور باید با برنامهریزی علمی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و نهادهای مربوطه جبران شود تا غذای سالم و مغذی در اختیار مردم قرار گیرد.
وی تصریح کرد: امنیت غذایی پایه امنیت اجتماعی و اقتصادی است. تولید غذای سالم، مغذی و بهداشتی نه تنها نسل آینده کشور را قوی و هوشمند تربیت میکند، بلکه مسیر توسعه پایدار کشور را هموار میسازد.
انتهای پیام/ 258