خراسان جنوبی 98 درصد زرشک صادراتی جهان را تولید می‌کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: استان خراسان جنوبی بیش از 98 درصد زرشک صادراتی جهان را تولید می‌کند و در تولید زعفران نیز رتبه دوم دنیا را دارد.
استانها

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، محسن اسفندیاری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی امروز در  مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان صنعت غذای استان  ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز به ویژه شهدای 12 روزه، بر اهمیت امنیت غذایی و توسعه پایدار در کشور تأکید کرد و گفت: کشور ما با داشتن بیش از 2.5 میلیون هکتار اراضی باغی و بیش از 12 میلیون هکتار اراضی کشاورزی، در تولید محصولات مختلف غذایی رتبه‌های جهانی بالایی دارد.

وی افزود: استان خراسان جنوبی بیش از 98 درصد زرشک جهان را تولید می‌کند و در تولید زعفران پس از خراسان رضوی در جایگاه دوم قرار دارد و از نظر کیفیت، مقام اول جهان را داراست. همچنین در تولید پروتئین، گوشت سفید و مرغ وضعیت قابل توجهی داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به چالش‌های جهانی گرسنگی اشاره کرد و گفت: بیش از 9 درصد جمعیت جهان با گرسنگی مواجه هستند. شعار روز جهانی غذا «از بین بردن گرسنگی صفر» است و همکاری و همدلی همه کشورها برای تحقق این هدف ضروری است.

وی با بیان اینکه ایران به عنوان کشوری گرم و خشک با محدودیت منابع آب، نیازمند واردات برخی محصولات کشاورزی است افزود: واردات برخی محصولات، به ویژه ذرت و جو، نوعی واردات آب مجازی به کشور محسوب می‌شود و به تأمین امنیت غذایی کمک می‌کند.

اسفندیاری  بر ضرورت افزایش بهره‌وری و تولید محصولات کشاورزی با ارزش افزوده بالا تأکید کرد و گفت: کاهش مصرف پروتئین و شیر در کشور باید با برنامه‌ریزی علمی و همکاری دانشگاه علوم پزشکی و نهادهای مربوطه جبران شود تا غذای سالم و مغذی در اختیار مردم قرار گیرد.

وی تصریح کرد: امنیت غذایی پایه امنیت اجتماعی و اقتصادی است. تولید غذای سالم، مغذی و بهداشتی نه تنها نسل آینده کشور را قوی و هوشمند تربیت می‌کند، بلکه مسیر توسعه پایدار کشور را هموار می‌سازد.

انتهای پیام/ 258

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا