نمایش توانمندیهای کشاورزی گیلان در حضور تولیدکنندگان ملی و بینالمللی

به گزارش خبرنگار تسنیم از رشت، صالح محمدی، مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در آستانه برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی محصولات کشاورزی، مواد غذایی، آشامیدنی و صنایع وابسته گیلان با بیان اهمیت نمایشگاههای تخصصی و نقش آنها در توسعه استان، اظهار کرد: در شرایطی که استان گیلان میزبان دو رویداد مهم بینالمللی، از جمله اجلاس استانداران کشورهای حاشیه خزر و نشست سفراست، این نمایشگاه میتواند فرصت مغتنمی برای معرفی تواناییهای کشاورزی، غذایی و صنایع وابسته استان باشد.
وی با بیان اینکه استان گیلان با خاک حاصلخیز، منابع آب فراوان و شرایط اقلیمی ممتاز، ظرفیت بالایی برای تولید محصولات غذایی و کشاورزی دارد، گفت: این نمایشگاه بهمنظور معرفی توانمندیها و ظرفیتهای استان و همچنین بهرهبرداری از فرصت سرمایهگذاری و صادرات طراحی شده است.
محمدی با اشاره به حضور تولیدکنندگان صاحب برند از سراسر کشور و حتی خارج از ایران بیان کرد: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه، معرفی تواناییهای تولید غذا در گیلان است، بسیاری از این تولیدکنندگان در حوزه صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای CIS و سایر بازارهای بینالمللی فعالیت دارند و این نمایشگاه بستری برای توسعه این مسیرها فراهم میکند.
مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر اهمیت مدیریت منابع طبیعی و بهرهبرداری پایدار از زمین و آب افزود: با توجه به کاهش منابع حاصلخیز و تغییرات اقلیمی در سطح جهان، وظیفه داریم استان گیلان را بهعنوان منطقهای سرسبز و آباد در حوزه کشاورزی و تولید غذا معرفی کنیم و از ظرفیتهای طبیعی برای توسعه اقتصادی و گردشگری بهره ببریم.
محمدی همچنین به ثبت جهانی رشت بهعنوان «شهر خلاق خوراک» توسط یونسکو اشاره کرد و گفت: این ظرفیت میتواند در حوزه تولید، تجارت، حمل و نقل و توسعه مسیرهای شمال-جنوب کشور اثرگذار باشد و نمایشگاههای تخصصی زمینه نمایش این توانمندیها را فراهم میکنند.
وی با اشاره به برنامههای انجامشده در سال زراعی گذشته بیان کرد: تولید محصولات کشاورزی به ویژه برنج افزایش یافته و با پیگیریهای استاندار، نمایندگان مجلس و رئیسجمهور، شرایط بهتری برای کشاورزان فراهم شده است. همچنین در مراسم پیشین از 200 کشاورز برتر استان تقدیر شد.
مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان با بیان اهمیت این نمایشگاه بیان کرد: حضور فعال رسانهها و اطلاعرسانی دقیق میتواند به معرفی ظرفیتهای استان و توسعه صادرات محور کمک کند، گیلان در مسیر تبدیل شدن به قطب کشاورزی فناورانه و محصولات صادراتی با کیفیت قرار دارد.
محمدی با اشاره به آغاز صادرات میوه خشک کیوی، بیان کرد: پنجشنبه هفته گذشته برای نخستین بار در استان، پاستیل کیوی (میوه خشک) تولید و به بازار صادراتی عرضه شد، ارزش این محصول تقریباً دو برابر قیمت میوه تازه است و بازار هدف اولیه، روسیه و چین است.
وی با بیان اینکه هدف ما از نمایشگاه معرفی شرکتها و ظرفیتهای فرآوری، بستهبندی و تولید نوشیدنیها و محصولات جانبی کیوی، چای ایرانی و سایر تولیدات با کیفیت استان است، افزود: استان گیلان بهدلیل شرایط ویژه اقلیمی، خاک حاصلخیز و منابع آب فراوان، قابلیت بالایی در تولید محصولات صادراتی دارد.
مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان به تولید و صادرات چای اشاره کرد و گفت: با وجود تولید سالانه 30 هزار تن چای در استان، آمار صادرات بین 15 تا 18 هزار تن است که این امر نشان میدهد که کیفیت محصول، تعرفههای گمرکی و شرایط بازار تأثیر مستقیم بر صادرات دارد.
محمدی با اشاره به محصولات جدید استان بیان کرد: گیاهان زینتی، گل ارکیده و بلوبری از جمله محصولاتی هستند که ظرفیت صادراتی بالایی دارند، بهعنوان نمونه، ارکیده گلخانهای در سیاهکل با 5 هکتار متمرکز تولید میشود و پروژه توسعه آن به 17 هکتار خواهد رسید.
وی با تأکید بر اهمیت کشاورزی فناورانه تصریح کرد: با شرایط فعلی منابع آبی و دمای محیط، کشاورزی سنتی دیگر پاسخگو نیست و باید به سمت کشاورزی دانشبنیان حرکت کنیم، هر محصول کشاورزی باید ارزش واقعی خود را داشته باشد و مصرف منابع با دقت مدیریت شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان همچنین به ضرورت شناسنامهدار کردن محصولات صادراتی اشاره کرد و گفت: هیچ محصولی در آینده بدون شناسنامه، کد QR و تعیین سلامت برای صادرات قابل قبول نخواهد بود برای نمونه، کیوی صادراتی از شهرستان تالش باید با مشخصات دقیق باغدار و منطقه جغرافیایی به کشور مقصد ارائه شود تا استانداردهای بینالمللی رعایت شود.
انتهای پیام/