کشت انار در 156 هکتار از باغات اردبیل/برداشت انار در اردبیل آغاز شد

به گزارش خبرنگار تسنیم از اردبیل، علیحسین احدیعالی ظهر امروز در دومین رویداد فرهنگی – گردشگری انار نمهیل اظهار کرد: برداشت بالغ بر یک هزار و 500 تن انار از باغات استان اردبیل همزمان با دومین رویداد فرهنگی – گردشگری انار نمهیل آغاز شده است.
وی رونق تولید و گردشگری در سایه تنوع اقلیمی را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: امسال بیش از یک هزار و 500 تن محصول انار از سطح 156 هکتار از باغات اردبیل برداشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: برداشت انار علاوه بر ایجاد اشتغال فصلی در مناطق روستایی، به رونق اقتصاد محلی و توسعه گردشگری کشاورزی در شهرستانهای جنوبی و شمالی استان کمک کرده است.
احدی عالی با اشاره به اینکه امسال پیشبینی میشود حدود 1500 تُن انار از باغات استان برداشت و روانه بازار شود، صریح کرد: سطح زیرکشت این محصول در استان 156 هکتار است و میانگین عملکرد آن 15 تن در هکتار برآورد میشود.
وی با بیان اینکه برداشت انار در اردبیل از اوایل مهر تا پایان آبانماه ادامه دارد و بخش عمدهای از محصول با کیفیت بالا و طعم ویژه، علاوه بر مصرف داخلی، به استانهای همجوار نیز ارسال میشود، ادامه داد: این محصول در کنار ایجاد اشتغال فصلی برای روستاییان، به تقویت اقتصاد محلی کمک کرده و برخی مناطق را به مقصد گردشگری کشاورزی تبدیل کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت انار استان در شهرستان گرمی با 83 هکتار قرار دارد و پس از آن، خلخال با 40 هکتار در حاشیه رودخانه قزلاوزن و شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار با مجموع 33 هکتار جایگاه بعدی را دارند.
احدی عالی با اشاره به اینکه در حال حاضرریال ارقام متنوعی از انار نظیر ملس ساوه، بجستان، طارم، سیاهدانه شیراز، قرمز ملس و انار ترش در استان اردبیل کشت میشود، خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر نیز توسعه باغهای انار در اراضی شیبدار و حاشیه رودخانه قزلاوزن به دلیل امکان پمپاژ آب، رشد قابل توجهی داشته است.
وی اضافه کرد: کرم گلوگاه از مهمترین آفات انار است که موجب پوسیدگی میوه میشود. برای مقابله با آن باید میوههای آلوده از کف باغ جمعآوری و سوزانده شده و اصول بهداشت باغ رعایت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در پایان افزود: از میوه انار فرآوردههایی مانند آب انار، رب، لواشک و مربا تهیه میشود و پوست این میوه نیز برای تولید رنگهای طبیعی و سنتی کاربرد دارد. همچنین انار سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینهاست که به تقویت سیستم ایمنی و سلامت قلب کمک میکند.
انتهای پیام/132