سود خالص 600 میلیون تومانی از هر هکتار زعفران در کرمانشاه

سعید کریمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه میانگین مصرف آب در کشت زعفران کمتر از 2000 مترمکعب در سال است، اظهار کرد: این میزان مصرف پایین آب، کشت زعفران را به مناسبترین گزینه برای شرایط کمآبی استان کرمانشاه تبدیل کرده و میتواند راهگشای کشاورزی پایدار در مناطق مختلف باشد.
وی با بیان اینکه کشت زعفران به دلیل نیاز به نیروی کار زیاد در فصول مختلف، اشتغالزایی قابل توجهی به همراه دارد، افزود: در هر هکتار زمین زعفران، حداقل 20 نفر نیروی کار در فصول کاشت، داشت و برداشت مشغول به فعالیت میشوند که این امر موجب ایجاد فرصتهای شغلی پایدار برای زنان و جوانان روستایی و تقویت اقتصاد محلی خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ارزش افزوده بالای زعفران و بازار جهانی گسترده آن را عاملی مهم در ارزآوری کشور دانست و گفت: میانگین عملکرد زعفران در استان کرمانشاه بیش از 6 کیلوگرم در هکتار است که این میزان، بالاتر از میانگین کشوری محسوب میشود و نشاندهنده پتانسیل بالای استان در تولید این محصول استراتژیک است.
کریمی به حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی از توسعه کشت زعفران اشاره کرد و افزود: ارائه آموزشهای تخصصی، مشاوره فنی و توزیع رایگان بخشی از پیاز زعفران در بین کشاورزان زعفرانکار از جمله حمایتهای این سازمان برای توسعه این کشت است.
وی به تحلیل اقتصادی کشت زعفران پرداخت و بیان کرد: هزینه احداث یک هکتار زعفران حدود 400 میلیون تومان و هزینه جاری سالیانه آن بین 150 تا 200 میلیون تومان متغیر است. هر دوره کشت زعفران تا هفت سال بار اقتصادی دارد و پس از آن، 30 تا 50 تن پیاز زعفران در هکتار تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه، درآمد سالیانه هر هکتار زعفران را با توجه به قیمت بورس و میانگین تولید استان، بین 700 تا 900 میلیون تومان برآورد کرد و گفت: سود خالص حاصل از کشت یک هکتار زعفران پس از کسر هزینهها، حدود 500 تا 600 میلیون تومان است که این رقم، سودآوری چشمگیر این محصول را نشان میدهد.
کریمی با بیان اینکه هم اکنون 810 هکتار سطح زیر کشت زعفران در استان کرمانشاه وجود دارد، از کشاورزان و سرمایهگذاران دعوت کرد تا با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، در راستای توسعه این کشت کمآببر و اقتصادی گام بردارند و به رونق تولید و اشتغال در استان کمک کنند.
انتهای پیام/