تولید 120 هزار تن چغندر قند در استان چهارمحال و بختیاری

به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین بهرامی امروز در جمع خبرنگاران و در خصوص تولید و تحویل چغندر قند در استات، با اشاره به جزئیات کشت و برداشت چغندرقند در استان، اظهار داشت: در سطح استان دو هزار و 400 هکتار سطح زیر کشت چغندرقند وجود دارد که عملکرد به طور میانگین حدود 50 تن در هکتار است و کل تولید استان پیشبینی میشود 120 هزار تن باشد.
وی مزیت اصلی استان در این حوزه را عیار بالای چغندرقند تولیدی دانست و افزود: عیار چغندرقند تولیدی استان 17.5 درصد است که یکی از بالاترین عیارها در سطح کشور محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کشت چغندرقند در استان، کشتی الگویی و نمونه است، تصریح کرد: این محصول نمونهای از کشاورزی قراردادی است، به این صورت که کشاورزان قبل از شروع کشت، در قالب قرارداد با کارخانه چغندرقند استان، قرارداد منعقد میکنند.
بهرامی ادامه داد: کارخانه نیز در قالب کمکهایی مانند تأمین نهاده، کود، سم، مکانیزاسیون و مساعده به کشاورزان کمک میکند و این مبالغ پس از تحویل چغندرقند از حساب کشاورزان کسر میشود.
وی خاطرنشان کرد: این رویکرد باعث شده است کشاورزی قراردادی به طور کامل در این بخش اجرا شود و کمک بزرگی به کشاورزان باشد که همین موضوع دلیل افزایش عملکرد و الگوی بسیار خوب کشت مکانیزه چغندرقند در استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری درباره زمان برداشت این محصول گفت: فصل برداشت چغندرقند در پاییز است و حجم زیادی از محصول از استان و سایر استانها به کارخانه قند ارسال میشود که به دلیل تراکم بار، کارخانه قند اقدام به نوبتبندی کرده است.
بهرامی توضیح داد: این نوبتبندی بر اساس تاریخ کشت کشاورزان است و طبق پیشبینیهای انجامشده، تا 20 روز آینده انشاءالله تمام محصول کشاورزان تحویل گرفته خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به یک نکته فنی افزود: هرچه چغندرقند سرمای بیشتری در خاک بماند، عیار آن بالاتر میرود و از این طریق فکر نمیکنم کشاورزان عزیز متحمل ضرری شوند. انشاءالله تا 20 روز آینده تمام محصول آنان تحویل کارخانه خواهد شد.
انتهای پیام/7540