از «توکا» تا «هستی» و «کیان»؛ نسل تازه برنجهای بومی ایران در راه بازار

به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، مریم حسینی، رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور، در دومین جشنواره بادامزمینی و برنج در روستای لیچاه لشتنشاء اظهار کرد: مؤسسه تحقیقات برنج کشور که ستاد آن در استان گیلان قرار دارد، یکی از مؤسسات ملی مهم در حوزه تحقیقات کشاورزی است و افتخار دارم که چند سالی است مسئولیت آن را برعهده دارم.
وی با اشاره به اهمیت تحقیقات علمی برای ارتقای کیفیت و بهرهوری در تولید برنج گفت: در سالهای اخیر، تیم پژوهشی این مؤسسه موفق به معرفی چند رقم جدید از برنج شده که از نظر کیفیت پخت و عطر، نسبت به ارقام قبلی برتری چشمگیری دارند.
حسینی با بیان اینکه برخی از این ارقام بر پایه بومی و محلی گیلان توسعه یافتهاند، افزود: «رقم توکا» حاصل ترکیب ژنوم ارقام محلی با ویژگیهای اصلاحشده و «رقم هستی» نیز مقاومت بالایی نسبت به خشکی از خود نشان میدهد، همچنین «رقم کیان» از دیگر ارقام جدیدی است که ویژگیهای بومی مناطق شمالی کشور را در خود حفظ کرده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور از نامگذاری رقم جدیدی به نام «تیتی» خبر داد و بیان کرد: این رقم بهطور ویژه برای اقلیم گیلان طراحی شده و به یاد فرهنگ و موسیقی محلی این خطه، با الهام از ترانههای بومی نامگذاری شده است.
وی با دعوت از کشاورزان برای مشارکت در ارزیابی این ارقام جدید گفت: مؤسسه تحقیقات برنج کشور بهزودی جشنوارهای با محوریت پخت و ارزیابی کیفیت این ارقام در رشت برگزار خواهد کرد تا کشاورزان و علاقهمندان بتوانند از نزدیک کیفیت پخت این محصولات را بررسی کنند.
حسینی با ابراز خرسندی از حضور در جمع کشاورزان و مردم خونگرم گیلان افزود: این جشنوارهها فرصتی برای تقویت ارتباط میان پژوهشگران و بهرهبرداران است تا با تکیه بر دانش بومی و علمی، مسیر پایداری تولید در کشاورزی گیلان بیش از پیش هموار شود.
انتهای پیام/