زعفران؛ راهکاری پایدار برای کشاورزی استان سمنان در بحران آبی

به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، شرایط خشکسالی و کاهش منابع آبی در استان سمنان باعث شده کشاورزان به دنبال محصولاتی باشند که با کمترین مصرف آب بتواند بازده اقتصادی مناسبی داشته باشد. زعفران به دلیل قابلیت استفاده از آب بارندگیهای پاییزه و زمستانه و نیاز کمتر به آبیاری، گزینهای مطلوب برای این شرایط معرفی شده است.
علیرضا برجسته، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در شاهرود اظهارداشت: زعفران با سازگاری بالا به شرایط اقلیمی استان میتواند علاوه بر کاهش فشار بر منابع آبی، به عنوان یک محصول اقتصادی ارزشمند، ثبات درآمدی برای کشاورزان ایجاد کند. این گیاه نه تنها در مصرف آب بهینه عمل میکند، بلکه با داشتن بازار صادراتی مناسب، قابلیت درآمدزایی بالایی دارد.
وی تصریح کرد: توسعه کشت زعفران در سمنان میتواند به عنوان یک راهبرد پایدار در برنامهریزی کشاورزی استان جایگاه ویژهای پیدا کند و ضمن کاهش ریسک اقتصادی، سطح اشتغال و درآمد کشاورزان را تثبیت کند.
برجسته خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز کمتر زعفران به آبیاری و استفاده از آب سبز یا نزولات جوی، این محصول میتواند بخشی از الگوی کشت مقاوم در برابر خشکسالی باشد و نقش مؤثری در مدیریت بهینه منابع آبی استان ایفا کند.
وی یادآور شد: آموزش کشاورزان برای کشت اصولی و مدیریت بهینه منابع آب در کنار بهرهگیری از فناوریهای نوین کشاورزی، اهمیت ویژهای دارد تا حداکثر بازده اقتصادی از کشت زعفران به دست آید و امنیت غذایی و درآمدی کشاورزان تضمین شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان،اضافه کرد: با فراهم کردن زیرساختها و حمایتهای لازم، استان سمنان میتواند به یکی از قطبهای مهم تولید زعفران کشور تبدیل شود و همزمان با کاهش فشار بر منابع آبی، اشتغال و درآمد پایداری برای جامعه کشاورزی ایجاد کند.
انتهای پیام/363/