سرانه مصرف ماهی در همدان 4 کیلوگرم پایینتر از متوسط کشوری

محمدکرم مرادی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان گفت: سالانه حدود 6500 تن ماهی در استان تولید میشود و ظرفیت تولید تا 8 هزار تن نیز وجود دارد ضمن اینکه بیش از 500 واحد پرورش ماهی در استان فعال هستند که شامل ماهیان گرمابی، سردابی و زینتی میشوند.
وی با اشاره به وجود 12 سراب طبیعی در شهرستان نهاوند، این منطقه را قطب شیلات استان دانست و گفت: زنجیره تولید، بستهبندی و صادرات ماهی به کشورهای آسیایی در نهاوند شکل گرفته است، همچنین کارخانه تولید خوراک ماهی در این شهرستان در حال راهاندازی است تا وابستگی استان به واردات خوراک کاهش یابد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان سرانه مصرف ماهی در استان را 9 کیلوگرم اعلام کرد که پایینتر از متوسط کشوری (13 کیلوگرم) است و افزود: جشنوارهها و کلاسهای آموزشی برای ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در حال برگزاری است.
مدیر شیلات استان با بیان اینکه بیش از 1200 نفر به طور مستقیم در حوزه شیلات مشغول به کار هستند، به فعالیت مجدد شرکت تولید تخم چشمزده در نهاوند پس از یک دهه تعطیلی، اشاره کرد و گفت: این واحد توان تولید 200 میلیون تخم چشمزده در سال را دارد و حدود 40 درصد نیاز کشور را تأمین میکند.
وی همچنین خواستار حمایت بیشتر بانکها در ارائه تسهیلات مکانیزاسیون برای افزایش بهرهوری واحدهای پرورش ماهی شد و اظهار کرد: نبود آزمایشگاه تخصصی در نهاوند برای صادرات یکی از مشکلات فعلی است که با پیگیری مسئولان، استقرار آزمایشگاه در این شهرستان در دستور کار قرار دارد. همچنین توسعه بازارهای عرضه مستقیم ماهی در همدان و نهاوند برای کاهش فاصله قیمت مزرعه تا مصرفکننده دنبال میشود.
مرادی در پایان گفت: با اجرای طرحهای جدید و حمایت از تولیدکنندگان، استان همدان میتواند جایگاه مهمی در تأمین نیاز داخلی و صادرات آبزیان کشور پیدا کند.
انتهای پیام/