گفت‌وگو|دوغ و گوشفیل سنتی اصفهان در آستانه ثبت میراث ناملموس ملی

رئیس مجمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان از ثبت دوغ و گوشفیل این شهر به عنوان میراث ناملموس ملی خبر داد و گفت: ثبت این خوراک سنتی گامی برای پاسداشت هویت فرهنگی و توسعه گردشگری خوراکی‌های سنتی اصفهان است.
استانها

حسین طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اعلام این خبر که دوغ و گوشفیل سنتی اصفهان در حال ثبت است، این غذای سنتی را بخشی از فرهنگ ناملموس اصفهان خواند و گفت: ثبت دوغ و گوشفیل سنتی به عنوان میراث ناملموس ملی تنها معرفی یک غذای سنتی نیست بلکه تلاشی آگاهانه برای پاسداشت بخشی از هویت فرهنگی و اجتماعی کهن اصفهان به شمار می‌رود.

وی افزود: این ترکیب به ظاهر ساده، نتیجه چند قرن تداوم یک سنت جمعی بین مردم اصفهان است که در دورهمی‌ها، آیین‌ها، مراسم‌ها و شب‌های ماه رمضان ریشه دوانده و جزو خاطرات مردم این شهر محسوب می‌شود.

رئیس مجمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان با قدردانی از حمایت‌های همیشگی دکتر مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان، بر حفظ عناصر هویتی شهر تأکید کرد و گفت: باور ما این است که هر عنصر فرهنگی و سنتی اصفهان، آئینه‌ای از تاریخ، سلیقه و سبک زندگی مردم این شهر است.

وی ادامه داد: با ثبت دوغ و گوشفیل سنتی، امیدواریم توجه بیشتری به ارزش‌های فرهنگی و توسعه گردشگری خوراکی‌های سنتی اصفهان جلب شود و بتوانیم از تولیدکنندگان سنتی حمایت کرده و زمینه انتقال هنر بومی این شهر به نسل‌های آینده فراهم شود.

طاهری در پایان با اشاره به تنوع گسترده شیرینی‌های سنتی اصفهان، گز را مشهورترین شیرینی سنتی این شهر خواند و اظهار کرد: ثبت شیرینی‌های سنتی اصفهان دعوتی است برای حفظ و توجه به زیبایی‌های میراث فرهنگی که گاه در سادگی زندگی روزمره پنهان مانده‌اند.

انتهای پیام/170

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا