رشد 17 درصدی تولیدات کشاورزی ایلام با وجود خشکسالی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام از رشد 17 درصدی تولیدات کشاورزی ایلام با وجود خشکسالی خبر داد و گفت: در صورت فعال‌سازی طرح‌های غیرفعال، تولید دامی استان 40 درصد افزایش خواهد یافت.
استانها

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، حشمت عزیزان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در جمع خبرنگاران، از دستیابی به رشد 17 درصدی در تولید محصولات کشاورزی استان در مقایسه با سال گذشته، با وجود محدودیت منابع و کاهش بارش‌ها خبر داد و اظهار کرد: فعال‌سازی طرح‌های غیرفعال می‌تواند سهم تولیدات دامی استان را تا 40 درصد افزایش دهد که این امر در دست پیگیری برای تأمین اعتبارات است.

وی گفت: در بخش حبوبات، عملکرد تولید افزایش یافته و میانگین برداشت به طور متوسط بین 500 تا 700 کیلوگرم در هر هکتار ثبت شده است. 

عزیزان با بیان اینکه از سال 1393 تاکنون، اجرای طرح‌های متعدد تأمین آب منجر به فعال‌سازی بیش از 12 هزار هکتار اراضی شده است، افزود: امسال نیز هشت هزار هکتار دیگر به طرح‌های پاییزه اضافه شده است.

رئیس جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به یک نوآوری مهم در بخش شیلات، گفت: برای نخستین بار در کشور، گونه ماهی فیتوفاگ در دو قفس آزمایشی پرورش داده شد که پس از چهار ماه به وزن تقریبی یک کیلوگرم رسید. مزیت این ماهی در این است که بدون نیاز به خوراک دستی پرورش می‌یابد.

وی با اشاره به تکمیل سه کشتارگاه در شهرستان‌های ایوان، سیروان و آبدانان، گفت: این کشتارگاه ها قرار است نقش مهمی در تکمیل زنجیره ارزش تولیدات دامی استان ایفا کنند. 

عزیزان افزود: در بخش کشت برنج نیز، بیش از 300 هکتار زیر کشت رفته و توسعه این محصول با مشارکت بخش خصوصی و پس از انجام مطالعات و تخصیص آب دنبال می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام با اشاره به حمایت‌های مالی انجام شده، تصریح کرد: تاکنون یک‌هزار و 738 واحد تولیدی در بخش کشاورزی استان شناسایی شده و سال گذشته با پرداخت 100 میلیارد تومان تسهیلات، 25 واحد تولیدی فعال و برای 92 نفر اشتغال مستقیم ایجاد شد.

 وی همچنین از اجرای برنامه جبران خسارت برای 2 هزار و 800 کشاورز خسارت‌دیده از سرمازدگی به عنوان حمایت از تولیدکنندگان خبر داد.

عزیزان به با تاکید بر جایگاه ویژه استان در تولید گل نرگس، گفت: ایلام با 500 هکتار کشت، رتبه نخست کشور را در تولید بذر نرگس دارد و سالانه 160 میلیون شاخه از این محصول تولید می‌شود که توسعه صنایع تبدیلی می‌تواند ارزش افزوده آن را به شدت افزایش دهد.

انتهای پیام/180/

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا