سمنوپزی سنتی قزوین در عزای حضرت زهرا (س)/ 15 هزار پرس نذر شد

مردم استان قزوین مطابق یک سنت دیرینه اقدام به طبخ و توزیع سمنو به مناسبت سالروز شهادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کردند.
استانها

به گزارش بخش استان‌ها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین،  امروز همزمان با برگزاری آیین‌های تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام و شهید ارتش و برگزاری مراسم شهادت یگانه دختر رسول گرامی اسلام، مردم استان قزوین مطابق یک سنت دیرینه اقدام به طبخ و توزیع سمنو به مناسبت سالروز شهادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کردند.

بجز هیأت‌های بزرگ و خانگی، در آستان مقدس امامزاده حسین (ع) قزوین 14 دیگ سمنو به نیت 14 معصوم توزیع شد. همچنین 15 هزار پرس هم در جوار حرم امامزاده حسین و گلزار شهدا توزیع شد.

به گزارش تسنیم،  مردم قزوین معتقدند هستند، صاحب اصلی دیگ سمنو حضرت فاطمه زهرا(س) است و این کار با حضور تعداد زیادی از زنان انجام می‌شود که البته مردان نقش دارند در پخت و توزیع سمنو که در سال 89 در فهرست میراث معنوی کشور با هدف معرفی آن در سراسر کشور و حتی در بُعد بین‌المللی به ثبت رسیده است.

برای پختن سمنو ،گندم پس از شستن خیس شده و روزانه دو تا سه بار شسته و آب آن تازه می‌شود با توجه به سردی و گرمی هوا، طی سه تا پنج روز جوانه گندم می‌روید، سپس گندم له‌شده و تفت داده‌ می‌شود و بعد با شیره استخراج‌شده از جوانه گندم و آب مخلوط می‌شود در این مرحله تا زمان تغییر رنگ مخلوط از سفید به قهوه‌ای، سمنو به مدت 24 ساعت با کفگیرهای مخصوص هم زده می‌شود، با گفتن «بسم‌الله» اجاق‌روشن و شروع به پخت شیره‌های گندم در دیگ می‌شود.

سمنوپزان همراه با روضه‌خوانی و عزاداری برای شهادت حضرت زهرا (س) ادامه می‌یابد هنگامی‌که درب سمنو را گذاشتند کنار دیگ سمنو یک سجاده پهن می‌کنند و اعتقاد دارند که برای حضرت زهرا(س) است و کسی روی آن نماز نمی‌خواند ولی پشت سر آن خیلی‌ها مشغول راز و نیاز و نیایش و نماز شب می‌شوند و در پایان مراسم، سمنو که آماده شد، به صورت نذری توزیع می‌شود.

انتهای پیام/

 

 

منابع خبر:‌ © ‌خبرگزاری تسنیم
دکمه بازگشت به بالا