سمنوپزی سنتی قزوین در عزای حضرت زهرا (س)/ 15 هزار پرس نذر شد

به گزارش بخش استانها در وبانگاه به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، امروز همزمان با برگزاری آیینهای تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام و شهید ارتش و برگزاری مراسم شهادت یگانه دختر رسول گرامی اسلام، مردم استان قزوین مطابق یک سنت دیرینه اقدام به طبخ و توزیع سمنو به مناسبت سالروز شهادت صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کردند.
بجز هیأتهای بزرگ و خانگی، در آستان مقدس امامزاده حسین (ع) قزوین 14 دیگ سمنو به نیت 14 معصوم توزیع شد. همچنین 15 هزار پرس هم در جوار حرم امامزاده حسین و گلزار شهدا توزیع شد.
به گزارش تسنیم، مردم قزوین معتقدند هستند، صاحب اصلی دیگ سمنو حضرت فاطمه زهرا(س) است و این کار با حضور تعداد زیادی از زنان انجام میشود که البته مردان نقش دارند در پخت و توزیع سمنو که در سال 89 در فهرست میراث معنوی کشور با هدف معرفی آن در سراسر کشور و حتی در بُعد بینالمللی به ثبت رسیده است.
برای پختن سمنو ،گندم پس از شستن خیس شده و روزانه دو تا سه بار شسته و آب آن تازه میشود با توجه به سردی و گرمی هوا، طی سه تا پنج روز جوانه گندم میروید، سپس گندم لهشده و تفت داده میشود و بعد با شیره استخراجشده از جوانه گندم و آب مخلوط میشود در این مرحله تا زمان تغییر رنگ مخلوط از سفید به قهوهای، سمنو به مدت 24 ساعت با کفگیرهای مخصوص هم زده میشود، با گفتن «بسمالله» اجاقروشن و شروع به پخت شیرههای گندم در دیگ میشود.
سمنوپزان همراه با روضهخوانی و عزاداری برای شهادت حضرت زهرا (س) ادامه مییابد هنگامیکه درب سمنو را گذاشتند کنار دیگ سمنو یک سجاده پهن میکنند و اعتقاد دارند که برای حضرت زهرا(س) است و کسی روی آن نماز نمیخواند ولی پشت سر آن خیلیها مشغول راز و نیاز و نیایش و نماز شب میشوند و در پایان مراسم، سمنو که آماده شد، به صورت نذری توزیع میشود.
انتهای پیام/