بزرگترین مزرعه طلای سرخ غرب کشور در کبودراهنگ منتظر صنایع تبدیلی

بزرگترین مزرعه زعفران غرب کشور در کبودراهنگ همدان با برداشت ۴۰۰ کیلوگرم محصول، نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی برای فرآوری و بسته‌بندی است تا ارزش افزوده و ارزآوری بیشتری نصیب استان شود.

به گزارش بخش اقتصاد وبانگاه، استان همدان با توجه به تغییر اقلیم و کم‌آبی، کشت زعفران را به عنوان یک محصول کم‌آب‌بر و با ارزش افزوده بالا در دستور کار قرار داده است. شهرستان کبودراهنگ با داشتن بزرگترین مزرعه زعفران غرب کشور، در این زمینه پیشرو است.

محمد جواد قیطاسی، یکی از زعفران‌کاران کبودراهنگی، از برداشت ۴۰۰ کیلوگرم زعفران از مزرعه ۳۰ هکتاری خود خبر داد. این مزرعه، علاوه بر ارسال محصول به سراسر کشور، صادرات به کشور عمان را نیز در دستور کار دارد.

این مزرعه در فصل برداشت، به صورت مستقیم برای ۲۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم (کار در منزل) برای ۲۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند. قیطاسی اعلام کرد که به زودی وارد حوزه بسته‌بندی زعفران نیز خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات اداری صادرات، خواستار تسهیل این روند برای زعفران‌کاران شد. قیطاسی همچنین با بیان اینکه استان همدان به دلیل اختلاف دمای زیاد شب و روز، شرایط بسیار خوبی برای کشت زعفران دارد، افزود: کیفیت زعفران تولید شده در همدان بسیار بالاست.

این کشاورز با تجربه با بیان اینکه بسته‌بندی زعفران یکی از نیازهای این مزرعه بود، گفت: زیرساخت‌های لازم برای بسته‌بندی ایجاد شده و به زودی این کار نیز در مجموعه خودشان انجام خواهد شد. قیطاسی با اشاره به وجود ۲۰۰۰ تن پیاز زعفران در مزرعه خود، بر لزوم توجه کشاورزان به تغییر الگوی کشت و استفاده از کشت‌های کم‌آب‌بر تاکید کرد.

وی اعلام کرد که برای سال آینده، ۵۰ هکتار مزرعه زعفران به صورت مجزا و مشارکتی کشت خواهد کرد و در قالب کشت قراردادی به سایر روستاهای شهرستان کبودراهنگ نیز ورود خواهند کرد. در این روش، کشاورزان زعفران کشت کرده و سرگل آن را به این مجموعه تحویل می‌دهند و این مجموعه، خشک کردن، بسته‌بندی و بازاریابی آن را بر عهده می‌گیرد.

علی سرخوش، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ، از برداشت ۶۵۰ کیلوگرم زعفران از سطح مزارع این شهرستان خبر داد. وی با اشاره به کیفیت بالای زعفران کبودراهنگ، گفت: این محصول متقاضیان زیادی در داخل و خارج از کشور دارد و به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

سرخوش با بیان اینکه یکی از نقاط قوت توسعه کشت زعفران در این شهرستان، وجود برندینگ و بسته‌بندی این محصول است، افزود: برنامه‌ریزی شده که ۳۰ هکتار کشت زعفران جدید دیگر به سطح اراضی زعفران شهرستان در سال آینده اضافه شود.

حسن محمدی، مدیر صنایع تبدیلی جهادکشاورزی همدان نیز گفت: در حال حاضر هیچ کارخانه تخصصی فرآوری زعفران در مقیاس صنعتی در این استان فعال نیست. وی با بیان اینکه ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی کوچک‌مقیاس در روستاها و شهرها پیگیری می‌شود، تصریح کرد: ایجاد زیرساخت‌های فرآوری و بسته‌بندی می‌تواند همدان را به یکی از قطب‌های مهم زعفران کشور تبدیل کند.

به گزارش ایسنا، توسعه صنایع تبدیلی زعفران با استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، امری ضروری برای استان همدان است.

 

©‌ وبانگاه, ایسنا
دکمه بازگشت به بالا